2024.gada 17. oktobris

Gaits, Karīna

Sliktās apmeklētības dēļ, rosina samazināt Jēkabpils novada Attīstības komitejas locekļu skaitu un izvērtēt deputātu dalību sēdēs

Sliktās apmeklētības dēļ, rosina samazināt Jēkabpils novada Attīstības komitejas locekļu skaitu un izvērtēt deputātu dalību sēdēs

Pirmdien, 7.oktobrī vajadzēja notikt Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdei, taču kvoruma trūkuma dēļ tā nenotika.
 

“Pulksten 13.45 bija jāsākas Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdei Nr. 4569, tai pieslēdzās četri deputāti no deviņiem. Nav pieslēgušies pieci deputāti – Aigars Nitišs, kurš ir ārzemju komandējumā un ir atprasījies no dalības sēdē. Aivars Kraps, kurš šodien piedalījās domes ārkārtas sēdē, nav pieslēdzies, iemesls nezināms. Elīna Serkova un Kaspars Štolnieks, abi atprasījās, ka nevar piedalīties darba darīšanu dēļ un Māris Dimants, kurš arī par sevi nav devis ziņu. Līdz ar to sēde nevar norisināties, tai nav kvoruma. Tā nav pirmā, bet jau “ašpadsmitā” reize, kad kvoruma trūkuma dēļ nevar sēdi saorganizēt. Tāpēc man būtu divi lūgumi. Pirmais, noformulēt lēmuma projektu juridiskajam dienestam, kurā būtu priekšlikums samazināt Attīstības komitejas locekļu skaitu no 9 uz 7. Tam ir vajadzīgas izmaiņas Jēkabpils novada nolikumā. Otrs – man lūgums komitejas sekretārei izskatīt visu deputātu ierašanos uz komitejas sēdēm, lai saprastu, kuri no deputātiem vissliktāk apmeklē Attīstības komitejas sēdes. Šo informāciju lūdzu sagatavot procentuāli,” sākot Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdi un secinot, ka kārtējo reizi nav kvoruma, sacīja komitejas vadītājs Ainars Vasilis. 


Viņš piebilda, ka par nākamās Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdes datumu ziņos atsevišķi, visdrīzāk tas varētu būt ceturtdien, 10.oktobrī pēc Finanšu komitejas sēdes.

Komentāri (0-2/2)

  • Jauns mērs?
    07.10.2024 18:24
    No kura laika parasts komitejas vadītājs uzvedas un lemj mēra vietā?
  • Haraldiņš
    07.10.2024 15:52
    Dimants nav bijis ne domes sēdēs,ne komitejā kopš līgošanas.
    Kāpēc tas netiek aktualizēts!
    Dabūja dambja iepirkumu un nevajag vairs domi?

Atstājiet komentāru