2024.gada 22. oktobris

Irīda, Īrisa

Jēkabpils novada pašvaldības policijas darba rezultāti par septembri

Jēkabpils novada pašvaldības policijas darba rezultāti par septembri

Kopumā izskatīti 214 reģistrēti notikumi (tostarp personu iesniegumi), tajā skaitā 37 notikumi saņemti pāradresēti no Valsts policijas.


1. Pieņemti lēmumi 100 materiālos, atsakot uzsākt administratīvā pārkāpuma procesus un uzsākot administratīvo pārkāpumu lietas un piemērojot sodus:

par Jēkabpils novada domes saistošo noteikumu pārkāpumiem uzsākts 1 administratīvā pārkāpuma process -   par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpumiem; 

sabiedriskās kārtības nodrošināšanas jomā 59 gadījumā pieņemti lēmumi par administratīvo pārkāpumu procesu uzsākšanu:
2 par sabiedriskās kārtības traucēšanu
16 par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibuma stāvoklī  vai alkoholisko dzērienu lietošanu vietā, kur to nav atļāvusi pašvaldība
1 par smēķēšanas ierobežojumu pārkāpumiem, ko veikušas pilngadīgas personas
3 par smēķēšanas ierobežojumu pārkāpumiem, ko veikušas nepilngadīgas personas
8 par alkoholisko dzērienu lietošanu, ko izdarījušas nepilngadīgas personas
1 par nepilngadīgu personu iesaistīšanu alkoholisko dzērienu lietošanā
1 par bērnu uzraudzīšanu, atrodoties alkohola ietekmē
5 par dzīvesvietas deklarēšanas noteikumu pārkāpumiem
3 par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumiem, pārkāpjot Dzīvnieku aizsardzības likuma prasības
4 par pārkāpumiem atkritumu apsaimniekošanas jomā, pārkāpjot Atkritumu apsaimniekošanas likuma prasības
1 par makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem
14 par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā

pieņemti 8 lēmumi par atteikšanos uzsākt administratīvo pārkāpumu procesus. Lēmumi par atteikšanos uzsākt administratīvo pārkāpumu procesus galvenokārt pieņemti gadījumos, kad pārkāpumi uzreiz pēc aizrādījuma saņemšanas novērsti vai izdarītais pārkāpums bijis maznozīmīgs;

2 administratīvo pārkāpumu procesi izbeigti;

sastādīti 32 lēmumi bez vadītāja klātbūtnes par autotransporta apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem.

2. Veicot Jēkabpils novada videonovērošanas kameru monitoringu, konstatēti 3 alkohola  lietošanas gadījumi neatļautā vietā, un 1 automašīnas novietošanas pārkāpuma gadījums.

3. Administratīvi aizturētas un ievietotas pagaidu turēšanas telpās 2 personas.

4. 14 personas nogādātas atskurbšanai.

5. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta rīcībā medicīniskās palīdzības sniegšanai nodotas 4 personas, 3 personas nogādātas dzīvesvietā.

6. 1 persona nodota Valsts policijas rīcībā.

7. Veiktas 2 ielu tirdzniecības noteikumu ievērošanas kontroles, kopā pārbaudītas 17 personas.

8. Veiktas zvejas noteikumu ievērošanas pārbaudes Jēkabpils novada ūdenskrātuvēs. Pārkāpumi netika konstatēti.

8. Sniegts atbalsts Jēkabpils novada pašvaldības iestāžu, kapitālsabiedrību un struktūrvienību, kā arī valsts iestāžu darbiniekiem, piedaloties īpašumu un objektu apsekošanā: 2 reizes Jēkabpils novada Bāriņtiesai, 1 reizi SIA “Jēkabpils ūdens”, 1 reizi Valsts policijai.

9. Veicot satiksmes uzraudzību, pārbaudīti elektroskrejriteņu un velosipēdu vadītāji. Kopumā pārbaudītas 4 personas, visas pilngadīgas. Par konstatētiem pārkāpumiem uzsāktas 5 administratīvo pārkāpumu lietvedības.

Galvenokārt konstatēti pārkāpumi par braukšanu bez noteiktā kārtībā iegūtas vadītāja apliecības, kā arī par pasažieru vešanu uz elektroskrejriteņa.

10. Nodrošināta sabiedriskās kārtības uzraudzība un veiktas preventīvas pārrunas par drošības jautājumiem Zinību dienā Viesītes vidusskolā, kā arī veikta satiksmes uzraudzība un transporta plūsmas monitorēšana un regulēšana  pie Jēkabpils pilsētas izglītības iestādēm pirmajā skolas dienā. Drošības dienu ietvaros mēneša laikā novada izglītības iestādēs pirmo klašu audzēkņiem izdalītas atstarojošās vestes. Kopumā izsniegtas 395 vestes. Starptautiskā miera skrējiena laikā 16.09.2024. un 17.09.2024. nodrošināta satiksmes uzraudzība un skrējiena pavadīšana ar operatīvo transportu. Lai uzzinātu par policijas darbinieku ikdienu, 28.09.2024. Jēkabpils novada pašvaldības policijā viesojās Jēkabpils 3.vidusskolas jaunsargu vienība.

11. Nacionālo bruņoto spēku organizēto visaptverošo valsts aizsardzības mācību “Namejs 2024” ietvaros 17.09.2024. Jēkabpils novada pašvaldības policiju apmeklēja Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 1.mehanizētā kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Gaidis Landratovs un pulkvežleitnants Žans-Francuā Lebontē (Jean-Francois Labonté), kas pilda NATO daudznacionālās brigādes Latvijā komandiera pienākumus.

Avots: Jēkabpils novada pašvaldības policija

Atstājiet komentāru