2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Medicīnas sabiedrība "Katarse": "Jau 20 gadu cilvēks - mūsu galvenā vērtība!"

Medicīnas sabiedrība "Katarse": "Jau 20 gadu cilvēks - mūsu galvenā vērtība!"

Nozīmīgo 20 gadu jubileju šogad, 7.aprīlī, atzīmēs medicīnas sabiedrība „Katarse” - viena no pirmajām neatkarīgajām medicīnas pakalpojumu sniedzējām Jēkabpilī. Atskatoties uz aizvadītajiem darba gadiem, kuros nav trūcis nedz nopietnu izaicinājumu, nedz sadzīvisku kuriozu, secinājums ir viens: sava niša labo pārmaiņu pilsētā ir atrasta un iekarota.

eka3Tomēr būt pirmajiem savā jomā nemaz nebija tik viegli. Atdalīšanās no ārstu filiāles un patstāvīga darbība tālajā 1995.gadā, atšķirībā no mūsdienām, Jēkabpilī vēl bija kaut kas pavisam jauns un neredzēts, taču tolaik to realizēt uzdrošinājās trīs ārsti: Juris Lielbriedis, Helga Ose un Irēna Kudiņa. Šis laiks spilgti iespiedies ārstes I. Kudiņas atmiņā, kura šobrīd ir SIA „Katarse” valdes priekšsēdētāja.

Pirmās telpas tika īrētas ēkā, kur savulaik atradās Vecpilsētas aptieka. Drēgnās otrā stāva telpas, bet aiz loga mūžīgā pilsētas kņada. No mantām entuziastiem toreiz bija vien divi veci padomju laika rakstāmgaldi, divas tumbočkas, divi krēsli un kases aparāts. Veselu gadu tika veidotas iestrādnes tam, lai spertu nākamo nozīmīgo soli un 1995.gadā taptu medicīnas sabiedrība „Katarse”, ko pazīstam šodien.irena kudina

Zīmīgs ir arī pats medicīnas centra nosaukums. Kā stāsta daktere I. Kudiņa, tas ir vienas negulētas nakts rezultāts, kad burtiski stundām šķirstot vārdnīcu, tika meklēts piemērotākais iestādes nosaukums. Tonakt viņas skats apstājās pie vārda „katarse”. Fascinēja pats šī vārda skaidrojums, kas vēstīja: katarse – tā ir atbrīvošanās no fiziskiem un garīgiem sārņiem. Bija skaidrs, ka vienā šajā vārdā ir ietverta visa darbības nozares būtība.

Neilgu laiku darbojusies Brīvības ielā 149 (šobrīd šajās telpās atrodas veikals „Otto”), „Katarse” ieguva jaunu un pastāvīgu mājvietu Brīvības ielā 169/171, kur tā atrodas arī šobrīd. Ēka, kurā pirms tam atradās Jēkabpils vēstures muzejs, piedzīvoja pamatīgu renovāciju, un muzeja telpas tika piemērotas ārstu kabinetiem, ambulancei un sākotnēji arī diennakts aptiekai. Laika gaitā medicīnisko pakalpojumu klāsts tika papildināts un izveidots tāds, lai optimāli apmierinātu klientu vajadzības. Tika ieguldīts milzīgs darbs, līdzekļi un negulētas naktis, lai izveidotu medicīnas centru, kas atbilstu profesionalitātes, kvalitātes un godprātīguma principiem.

Šobrīd „Katarsē” atrodas ģimenes ārsta prakse, ir iespēja uz vietas iziet ārstu komisiju un veikt nepieciešamās analīzes, tāpat ir pieejami dažādi ultrasonogrāfiskie izmeklējumi, darbojas fizioterapijas un ārstnieciskās vingrošanas kabinets, bet iespēju relaksēties un gūt ārstniecisku efektu piedāvā sāls istaba un zemūdens masāžas procedūras. Turklāt, ņemot vērā klientu vajadzības, „Katarsē” tiek piedāvātas arī dažādu Rīgas speciālistu konsultācijas. Arī šeit galvenais nosacījums ir pieprasītā speciālista profesionalitāte, jo galvenā prasība „Katarsē” gadiem ejot paliek nemainīga - darbs cilvēku labā. Kā norāda centra vadītāja, I. Kudiņa, medicīna nav vienkārši darbs, tas ir viņas vaļasprieks, un šo pamatīgo atdevi savam darbam viņa sagaida arī no kolēģiem, tāpēc ar gandarījumu atzīst, ka kolektīvā tiešām darbojas cilvēki, kas godam veic savus pienākumus.

Arī klienti ir atzinīgi novērtējuši gan darba kvalitāti, gan attieksmi un nešaubīgi ikvienu medicīnas centra darbinieku iepriecina apmeklētāju pozitīvās atsauksmes un norādes, ka tajā valda laba atmosfēra. Tas vien jau liecina, ka tiek strādāts pareizajā virzienā.

20 gadu ir pietiekami nozīmīgs laikaposms, lai uz brīdi apstātos, atskatītos un novērtētu sasniegto, taču tāpat tas ir atgādinājums, ka katra diena nāk ar jaunu izaicinājumu un neko nedrīkst palaist pašplūsmā, jo tikai ejot līdzi laikam un attīstoties, var saglabāt darba un pakalpojumu kvalitāti, ko atzīst un gaida apmeklētāji.

SIA „Katarse” vārdā: paldies visiem, kuri atbalsta un ir kopā ar mums!

Sagatavoja Aleksandra Ugrika

Atstājiet komentāru