2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Kā sakrāt 1000 eiro gada laikā

Kā sakrāt 1000 eiro gada laikā

Patiesība ir tāda, ka var sākt krāt ar pavisam mazu summu un sasniegt nosprausto mērķi. Gada laikā tā iespējams sakrāt no 1000 līdz 1500 eiro.

Kāpēc cilvēki nespēj sakrāt vēlamo summu?

Lai iemācītos krāt naudu, ir nepieciešams to padarīt par ieradumu. Ne vienmēr tie cilvēki, kas piepilda savus sapņus, pelna daudz vairāk - tas apliecina, ka naudas krāšana nav tik daudz saistīta ar ienākumu lielumu, kā ar naudas tērēšanas un krāšanas paradumiem.

Jaunu ieradumu veidošana ir process, kurā vēlamā darbība kļūst automātiska. Diemžēl jaunus ieradumus ir grūti izveidot, jo cilvēki atkārto sev zināmos uzvedības modeļus – citiem vārdiem, vecos ieradumus grūti lauzt un jaunos grūti izveidot.

Par laimi zinātnieki ir noskaidrojuši - lai izveidotos jauns ieradums, svarīgs ir darbības atkārtošanās biežums, kas ir no 18 līdz 254 dienām vienam ieradumam. Tāpat ir vajadzīgs mērķis, lai varētu atzīmēt mazas uzvaras – starpposmu sasniegumus, un beigās svinēt lielo uzvaru. Krāšanas mērķa sasniegšana nebūs iespējama bez pašdisciplīnas un gatavības mazināt izdevumus.

Pārbaudīti krāšanas paņēmieni

Cilvēkam, kam nav nekādu uzkrājumu, uzdevums sakrāt 1000 vai 1500 eiro var šķist neiespējamā misija, savukārt atteikšanās no dažiem eiro nedēļā - samērīgs piedāvājums. Tādēļ krāšanas veiksmes formulas slēpjas lielā mērķa, piemēram, iekrāt 1000 eiro, sadalīšanā īsākos, nedēļu garos posmos ar konkrētām iemaksu summām.

Lūk, daži piemēri, kā īstenot krāšanas veiksmes formulu:
  • Pirmajā nedēļā uzkrājumā atliek vienu eiro, otrajā – divus, trešajā – trīs utt. Katru nākamo nedēļu summu palielina. Sekojot šim krāšanas plānam, gada laikā iespējams sakrāt 1378 eiro.
  • Atbilstoši nedēļas dienai atliek attiecīgu summu: pirmdien – vienu eiro, otrdien – divus eiro, trešdien – trīs eiro utt. Katru nedēļu tie būs 28 eiro, gada laikā – 1456 eur.
  • Šo pašu principu iespējams īstenot, atliekot arī mazākas summas. Piemēram, ja cilvēks saņem 700 eiro, no kuriem 10% gatavs atvēlēt uzkrājumam ( tātad 70 eiro jeb 17,50 eiro nedēļā), tad gada beigās viņš būs sakrājis 910 eiro.

Ja regulāra uzkrājumu veidošana pēc šiem paņēmieniem Jums šķiet neizpildāms uzdevums, tad labs risinājums ir banku piedāvātie krājrīki vai digitālās krājkases ar kartes maksājumu noapaļošanas funkciju. Tās darbojas sekojoši: ik reizi, kad maksājat ar karti , bet summa nav apaļa, tā tiek noapaļota līdz veselam eiro, un starpība automātiski ieskaitīta jūsu krājkontā. Būsiet pārsteigti, ka mēneša laikā var izdoties sakrāt 30 un vairāk eiro.

Tāpat vienmēr pastāv iespēja pieteikt automātisko pārskaitījumu, kas ar izvēlēto regularitāti Jūsu vietā pārskaitīs noteikto summu uz krājkontu. Vienīgi šajā gadījumā jūs pats apzināti nepiedalīsieies savu krāšanas paradumu veidošanā.

Naudas krāšanu un arī pārvaldīšanu var veikt ar dažādu personīgo finanšu lietotņu palīdzību. Ar to palīdzību iespējams veikt naudas pārvaldīšanu, budžeta kontroli un pat investīciju lēmumu pieņemšanu.
Veidojot uzkrājumu, sākam apzināties, ka tās ir rūpes par finanšu drošību un mūsu labklājības pamats. Diemžēl dažkārt jaunās apņemšanās īstenošanu apdraud iepriekš pieņemti neapdomīgi finanšu lēmumi. Kredītu apvienošana var palīdzēt sakārtot esošās īstermiņa kredītsaistības. Par to uzzināt vairāk var pie šī pakalpojuma sniedzējiem.

Kad krāšanas mērķis sasniegts, pienāk brīdis sevi apbalvot ar kādu ilgi izsapņotu pirkumu. Ja izsapņotajai iecerei mazliet pietrūkst, noderēt var īstermiņa kredītu veidi kā, piemēram, kredītlīnija. Būtiski gan atcerēties, ka ikviens aizdevums ir atbildība, kas prasa rūpīgu maksātspējas izvērtēšanu.