2024.gada 30. jūnijs

Mareks, Tālivaldis

"Lidl" un Pasaules dabas fonds uzsāk vērienīgu starptautisku sadarbību

"Lidl" un Pasaules dabas fonds uzsāk vērienīgu starptautisku sadarbību

“Lidl”, viens no lielākajiem mazumtirgotājiem, un Pasaules dabas fonds (WWF), viena no pasaules lielākajām neatkarīgajām dabas aizsardzības organizācijām, paziņo par jaunas starptautiskas un stratēģiskas partnerības uzsākšanu, kas piecu gadu laikā tiks īstenota 31 valstī.

Ilgtermiņa sadarbība ar WWF koncentrēsies uz darbu "Lidl" vērtību ķēdē, tādējādi palīdzot risināt šodienas globālās ekoloģiskās problēmas, nodrošinot, ka lielākam skaitam mājsaimniecību ir pieejamas ilgtspējīgākas izvēles, un veicinot biznesa modeļus, kas darbojas harmonijā ar dabu un planētas iespēju robežās. 

Šī sadarbība ir jauns stūrakmens ilgtspējas saistībās, ko "Lidl" jau gadiem īsteno savas starptautiskās ilgtspējas stratēģijas ietvaros. Sadarbības kopīgais mērķis ir ļaut klientiem izdarīt vēl ilgtspējīgākas izvēles.

"Spēku apvienošana"

Mačejs Urbanskis, “Lidl Latvija” valdes priekšsēdētājs, uzsver: "Kā viens no lielākajiem pārtikas mazumtirgotājiem mēs apzināmies savu atbildību un ietekmi. Mēs uzņemamies atbildību ar mērķi veikt uzņēmējdarbību planētas iespēju robežās. Ilgtspējīga pārvaldība “Lidl” ir ne tikai attieksmes jautājums, bet arī pamats mūsu biznesa modeļa dzīvotspējai nākotnē. Ar WWF atbalstu un zināšanām mēs nostiprinām savu apņemšanos par ilgtspēju nākamajā līmenī. Lielas globālas problēmas, piemēram, klimata pārmaiņas un dabas vērtību zudumus, mēs varam pārvarēt tikai tad, ja strādājam kopā. Tāpēc mēs ticam spēcīgām partnerībām, lai strādātu kopā un nodrošinātu ilgtspējīgākas izvēles."

Kirstena Šujta (Kirsten Schuijt), “WWF International” ģenerāldirektore, piebilst: "Veids, kādā mēs ražojam un patērējam pārtiku un enerģiju, ir viens no galvenajiem dabas dažādības zuduma un klimata pārmaiņu virzītājspēkiem. Lai apturētu un pavērstu pretējā virzienā lielāko krīzi, ar ko šodien saskaras cilvēce, mums ir vajadzīga drosmīga un steidzama rīcība, lai mainītu mūsu pārtikas un enerģētikas sistēmas. Pārtikas un mazumtirdzniecības nozarei ir liela nozīme šo pārmaiņu virzīšanā. Kā vienam no lielākajiem mazumtirgotājiem “Lidl” ir milzīgs starptautisks spēks, lai veicinātu ilgtspējīgas pārmaiņas pārtikas un mazumtirdzniecības nozarē. WWF ir lepni pavadīt "Lidl" šajā ceļojumā, kurā mēs gan atbalstīsim, gan izaicināsim mazumtirgotāju." 

Darbojoties jaudīgāk 31 valstī

"Lidl" un "WWF" pēdējos gados jau ir sadarbojušies vairākos projektos, piemēram, Šveicē un Austrijā. Jaunā sadarbība paplašina šā darba jomu globāli, lai paātrinātu ilgtspēju starptautiskā līmenī. "Lidl" sev ir izvirzījis mērķi nākotnē padarīt ilgtspējīgu iepirkšanos vēl vieglāku saviem klientiem visā pasaulē un sadarboties ar WWF, lai nodrošinātu ilgtspējīgākas izvēles un tādējādi aktīvi veidotu ilgtspējīgu transformāciju. Partnerība ar WWF atbalstīs šo mērķi, koncentrējoties uz šādām galvenajām jomām: 

•    Bioloģiskās daudzveidības saglabāšana un veicināšana.
•    Atbildīga ūdens resursu apsaimniekošana.
•    Klimata aizsardzība, izmantojot zinātniski pamatotus klimata mērķus.
•    Izsekojamu un neatmežojošu piegādes ķēžu izveide un paplašināšana, izslēdzot ekosistēmu pārveidi.
•    Būtisko izejvielu, piemēram, palmu eļļas, sojas, kakao, tējas, kafijas, koka un papīra izstrādājumu, atbildīga sagāde.
•    Atbildīga zivju un jūras produktu sagāde un būtisko  zvejas vietu un krājumu aizsardzība.
•    Iesaistīšanās apzinātāka, ilgtspējīgāka uztura un patēriņa atbalstīšanā.
•    Pārtikas atkritumu samazināšana.

Papildus “Lidl” iesaistei savā vērtību ķēdē uzņēmums atbalstīs dažādus WWF dabas aizsardzības projektus, lai palīdzētu aizsargāt vidi reģionos, no kuriem tas iepērk būtiskās izejvielas.

Attēlā: Tomass Vellakots (Thomas Vellacott), WWF CH izpilddirektors, Kristofs Pols (Christoph Pohl), Lidl International iepirkumu vadītājs un Kirstena Šujta (Kirsten Schuijt), WWF International ģenerāldirektore (no kreisās) // Foto: WWF

Atstājiet komentāru