2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Krustpils novadā apzog māju, kamēr īpašnieki ir ārzemēs; policija aicina sargāt īpašumus

Jūnija sākumā Krustpils novadā no kādas privātmājas garnadži nozaga 3000 eiro, zeltlietas un alkoholu. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa. 

Likumsargi atkārtoti aicina rūpīgāk izturēties pret īpašuma drošības jautājumiem, to aprīkojot ar signalizāciju un/vai videonovērošanas kamerām, kā arī uzsver, ka ilgstošas prombūtnes laikā jāpalūdz uzticamām personām pieskatīt mājvietu un nekavējoties ziņot par aizdomīgām situācijām.

Laika posmā no 4. līdz 11. jūnijam Krustpils novada Krustpils pagastā zagļi izmantoja situāciju, ka mājas īpašnieki atrodas ārzemēs, kā arī privātmāja nav nedz aprīkota ar signalizāciju, nedz arī tās apkārtnē ierīkota videonovērošana, izsita loga stiklus un iekļuva īpašumā. No mājas tika nozagti 3000 eiro skaidrā naudā, vairākas zelta ķēdītes, kuloni, gredzens un auskari, kā arī viskijs, konjaks un degvīns. Nodarīts materiālais zaudējums 6120 eiro. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus. 

Atbilstoši Krimināllikuma 175. panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atkārtoti aicina ievērot drošības pasākumus, lai maksimāli izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, ko sagādā svešu mantu tīkotāji. Iespēju robežās mājoklis ir jāaprīko ar signalizāciju un/vai videonovērošanas kamerām, kas zādzību gadījumā var palīdzēt notvert nelūgtus ciemiņus un atgūt nozagtās mantas. Tāpat ilgstošas prombūtnes laikā noteikti ir jāpalūdz kādai uzticamai personai, vislabāk kaimiņam, pieskatīt nekustamo īpašumu un nepieciešamības gadījumā nekavējoties ir jāziņo par aizdomīgām situācijām, zvanot uz tālruņa numuru 110. 

Foto: Ilustratīvs attēls un policijas sagatavotās Infografikas

Komentāri (0-1/1)

  • Vadims Račko
    15.06.2021 09:35
    Это я навёл Красного на баню своего друга! Красный по полной шикует, говорит бабла поднял! а меня совесть грызёт! простите

Atstājiet komentāru