2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpilī autovadītāja uz gājēju pārejas uzbrauc velosipēdistam; policija fiksē kārtējo velosipēda zādzību

Jēkabpilī autovadītāja uz gājēju pārejas uzbrauc velosipēdistam; policija fiksē kārtējo velosipēda zādzību

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 18 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 12 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tai skaitā 6 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Reģistrēti 3 ceļu satiksmes negadījumi bez fiziski cietušām personām, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Kā liecina sākotnējā informācija, 5. maijā Jēkabpilī, Kļavu ielā, sieviete vadīja automašīnu „Hyundai ix35” un uzbrauca velosipēdistam, kurš šķērsoja gājēju pāreju. Velosipēdists no medicīniskās palīdzības atteicās. Policijā par notikušo sākts administratīvā pārkāpuma process. 

Kā liecina sākotnējā informācija, 5. maijā Jēkabpils novada Salas pagastā no daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpas tika nozagts zils velosipēds „Drag Decade”, kas nebija pieslēgts. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess. 

Velosipēdu īpašniekiem jāņem vērā, ka velosipēdi visbiežāk tiek izzagti no dažādām uzglabāšanas vietām -  kāpņutelpām, pagrabiem un palīgtelpām. Siltajā laikā būtiski pieaug arī zādzības brīvā dabā, piemēram, pie veikaliem, novietnēs, pie mājām. Lai zaglis nevarētu īstenot savus nodomus, Valsts policija aicina parūpēties par sava velosipēda drošību: 
•    Reģistrē – ja to nozags, velosipēdu būs vieglāk atrast,
•    Neatstāj bez uzraudzības, bet ja tomēr jaatstāj – atstāj to drošā vietā,
•    Pieslēdz – ar drošu atslēgu (u veida, ķēde vai akordeoniņš)
•    Pieslēdz pareizi – pieslēdz visu rāmi nevis tikai daļas 
•    Pieslēdz arī iekštelpās – glabājot velosipēdu kāpņutelpā vai uz balkona, velosipēds vienmēr ir jāpieslēdz,
•    Ja Tavs velosipēds ir nozagts, ziņo policijai, zvanot uz 110.

Atstājiet komentāru