2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Iedzīvotāji: "Jēkabpilī uzdarbojas izvarotājs, cietušas divas mazas meitenes, kāpēc netiek brīdināti iedzīvotāji?" Policija apstiprina vienu gadījumu

Iedzīvotāji: "Jēkabpilī uzdarbojas izvarotājs, cietušas divas mazas meitenes, kāpēc netiek brīdināti iedzīvotāji?" Policija apstiprina vienu gadījumu

Jēkabpils iedzīvotāju vidū sociālajās vietnēs pēdējo dienu laikā izplatās satraucoša informācija, ka pilsētā uzdarbojas izvarotājs, kurš uzbrūk mazgadīgām meitenēm un ar viņām apmierina savas pretdabiskās seksuālās tieksmes. Tiek stāstīts par diviem gadījumiem, kur cietušas 10 un 15 gadus vecas meitenes, kā arī par gadījumu, kad meitenei izdevies aizbēgt. Tāpat arī tiek minēts iespējamā izvarotāja ārējais izskats un apģērbs. Šīs ziņas vecāki cits citam pārsūta gan WhatsApp, gan Facebook, gan Tiktok un citos sociālajos tīklos, brīdinot un aicinot sargāt savus bērnus.

Arī Radio1.lv ir saņēmis ziņas no vairākiem satrauktiem vecākiem, kas ir nobažījušies par savu bērnu drošību pilsētā un ir neizpratnē, kāpēc par to netiek ziņots, kāpēc klusē policija, kāpēc netiek brīdināti vecāki nelaist bērnus vienus un uz un no skolas pavadīt arī 15 gadīgas meitenes, lai tās nekļūtu par upuri izvarotājam. Vecāki raksta :

«Facebook izplatās ziņa par iespējamu izvarotāju Jēkabpilī. Esot it kā jau divi gadījumi. Varbūt tās ir viltus ziņas? Pievienoju klāt ekranuzņēmumu ar ziņu. Varbūt Jūsu ziņu dienestam ir iespēja noskaidrot ko vairāk par šo situāciju ?» raksta Lāsma.

“Varbūt Jums ir iespēja operatīvi noskaidrot informāciju par šo ziņu. Vai informācija ir patiesa un ja ir, kādēļ līdz šim no oficiālajām iestādēm nav izskanējis kāds paziņojums/brīdinājums?” jautā Santa.



«Ja tas tā tiešām ir, vecāki ir šokā. Viens kaut kāds mērglis divas meitenes izvaro un klīst apkārt nesodīts. Man meitai arī ir 10. Ārprāts !!! Tagad jau 17.00 tumšs. Bērni brauc no pulciniem uz mājām un nedod Dievs tāds ceļā. Kāpēc skolās vecākus neinformē, lai bērnus uzmana, kāpēc policija klusē, prese arī  neko neraksta?» jautā Evija.

«Ludzu pievērst uzmanību! Virietis, neliela auguma, bez matiem, ar vēderu, latvietis. Iespējams melnā jakā ar sarkanām strīpām. Viņu meklē policija par izvarošanu. Ir cietušas jaunas meitenes,» tā viena no māmiņām pēc dzirdētajiem nostāstiem apraksta iespējamo izvarotāju.



«Zemgales ielā, kur bija viens no izvarošanas gadījumiem, policija pa dzīvokļiem staigāja, apjautāja iedzīvotājus, varbūt kāds ko redzējis,» zināja teikt Inese.

Radio1.lv sazinājās ar VP ZRP vecāko speciālisti Daci Kalniņu un lūdza komentēt situāciju.

«Valsts policija šobrīd ir saņēmusi informāciju par vienu gadījumu Jēkabpilī, kur vērsts noziedzīgs nodarījums pret personas tikumību un dzimumneaizskaramību. Ceturtdien, 10. novembrī, Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas, saņemot šo informāciju, sāka kriminālprocesu. Šobrīd minēto kriminālprocesu pilnā apjomā ir pārņēmuši Kriminālpolicijas biroja darbinieki, un tiek veiktas visas nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. Valsts policijas rīcībā esošā informācija neapstiprina publiski izskanējušo informāciju par vairākām cietušām personām, un sabiedrībai nav pamata satraukumam.  Vairāk informācijas par notikušo Valsts policija sniegs, tiklīdz tas būs iespējams, nekaitējot izmeklēšanas interesēm,» informē Dace Kalniņa.

Komentāri (0-3/3)

  • Krisjānis
    25.11.2022 12:16
    Meitenes, esat uzmanīgas- pēc stundām skolā/ pulciņiem plkst. - 17:00 ir jau tumšs!
    Vecāki, sagaidiet meitenes no skolas/ pulciņiem ...
  • Ko blja
    16.11.2022 18:09
    Nopietni???! Nav pamata satraukumam??? Kas viņi galīgi saspiedušies?! Arī tai vienai meitenei ir trauma uz visu dzīvi, plus tas mērglis vēl ir uz kājām! Domājot par to vien, nespēšu iemigt. Pēdējais laiks rīkoties, vai tiešām pēc novērošanas kamērām neko nevar uzzināt?
  • !!!
    16.11.2022 16:37
    Kad notiks tas, kas pirms vairākiem gadiem Imantā , tad arī būs pamats uztraukumam? Nesaprotu kāpēc Jēkabpilī ir tik bezatbildīga policija un kāpēc vispār, tad tāda nepieciešama, ja kārtības nav šajā pilsētā, vasaras beigās ar šāda ārējā izskata pazīmēm Auseklīšos uzbruka sievietei, kā arī Jēkabpilī kopš vasaras beigām Auseklīšu atgadījuma šis ir 7. atgadījums, un uztraukumam nav pamata?

Atstājiet komentāru