2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Sievietes aicina apmeklēt mobilo mamogrāfu

Sievietes aicina apmeklēt mobilo mamogrāfu

Sievietes tiek aicinātas izmantot iespēju veikt krūšu izmeklējumus tuvāk savai dzīvesvietai “Veselības Centra 4” mobilajā mamogrāfā, kas Jēkabpilī ieradīsies 25. un 26. martā, 22. un 23. aprīlī, 9. un 10. maijā, 30. un 31. maijā. Mobilais mamogrāfs atradīsies pie Jēkabpils reģionālās slimnīcas Stadiona ielā 1, informē “Veselības centrs 4”.

 

Uz mamogrāfa pārbaudi izbrauc TIKAI pēc iepriekšēja pieraksta!!

  • Sievietēm, kuras ir saņēmušas uzaicinājuma vēstuli no Nacionālā veselības dienesta Valsts skrīninga programmā, izmeklējums ir bez maksas (uzaicinājuma vēstule ir derīga 2 gadus kopš iesūtīšanas datuma).

  • Ar ģimenes vai ārstējošā ārsta norīkojumu izmeklējums maksā 2 latus.

  • Ar ģimenes ārsta vai ārstējoša ārsta norīkojumu, kuram nav līgumattiecību ar Nacionālo veselības dienestu, šis pakalpojums ir par maksu.

Pierakstīties var pa tālruņiem 67 14 28 40 un 27 86 66 55.


Sīkāka informācija atrodama www.mamografija.lv vai saņemama, rakstot uz e-pastu  info@mamografija.lv.

Mamogrāfija ir krūts izmeklēšana ar rentgena stariem un ir uzskatāma par vienu no efektīvākajām metodēm, lai savlaicīgi atklātu krūts vēzi vai kādas citas krūts saslimšanas. Izmeklējums ir veselībai nekaitīgs, norāda mediķi. Tas ilgst aptuveni 20 minūtes. Izmeklēšanas dienā ieteicams nelietot dezodorantus vai losjonus, kā arī rotaslietas.

Ārsti iesaka katrai sievietei regulāri – reizi mēnesī veikt krūšu pašizmeklēšanu un vismaz reizi gadā krūtis pārbaudīt pie ārsta. Galvenais krūšu pašizmeklēšanas mērķis ir atklāt pārmaiņas krūtīs, ko sieviete nav pamanījusi iepriekš.

Valsts apmaksātajai krūts vēža skrīninga programmai jau ir pirmā pozitīvā atdeve – pie onkologiem vairāk nokļūst sievietes ar nelieliem veidojumiem (5–6 mm lieliem), ko var labi izārstēt. Diemžēl gadu desmitiem Latvijā nemainīgs ir to sieviešu skaits, kuras pie ārsta vēršas novēloti, kad ļaundabīgais audzējs krūts dziedzerī jau ir trešajā vai ceturtajā stadijā. Runa ir par trešdaļu ar vēzi saslimušo sieviešu, norāda aptieku asociācija.

Māra Grīnberga

 

Atstājiet komentāru