2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Uzmanību! Skolēnu radošo darbu konkurss

Uzmanību! Skolēnu radošo darbu konkurss

Jēkabpils Latviešu biedrība 2013.gada 11.maijā rīko konferenci “Daugava – likteņa un kultūras upe”, lai vairotu un izplatītu zināšanas par Daugavas lomu Latvijas tautas likteņgaitās, kultūrā, sadzīvē, folklorā, arheoloģijā, literatūrā un novadpētniecībā. Konferencē piedalīsies un lekcijas lasīs sabiedrībā labi pazīstami eksperti, pētnieki un literāti.

 

Jēkabpils Latviešu biedrība uzskata, ka Daugavas izpētei ir būtiska nozīme patriotisma veicināšanā un patriotiskajā audzināšanā, tādēļ aicina jauniešus un skolēnus iesaistīties radošo darbu konkursos, kas dos pienesumu Daugavas izzināšanā un vairos jauniešu radošo domāšanu. Tiek izsludināti divi konkursi.

 

Skolēnu radošo darbu konkurss “Daugava – likteņa un kultūras upe”

NOLIKUMS

 

1. Konkursa rīkotājs – Jēkabpils Latviešu biedrība sadarībā ar Jēkabpils Kultūras pārvaldi, Jēkabpils pilsētas bibliotēku un Izglītības nodaļu.

2. Konkursa mērķis – vairot skolēnu zināšanas un interesi par Daugavas daudznozīmīgo lomu gan no dabaszinātņu, gan vēsturiskā, literārā un tautas likteņgaitu, arheoloģijas un folkloras jomā, veicinot patriotisma jūtas.

3. Konkursa tēma – radošais darbs var būt eseja, pētniecisks darbs, kurā katrs dalībnieks var brīvi izvēlēties, kā atspoguļot šo tēmu – izraudzīties kādu no jomām, piemēram, vēsturi, arheoloģiju, ģeogrāfiju, bioloģiju, vai veidot kā literāru darbu vai likteņstāstu.

4. Konkursa dalībnieki – Jēkabpils pilsētas, kā arī Salas, Aknīstes, Viesītes, Jēkabpils un Krustpils novadu skolu 9. - 12. klašu audzēkņi.

5. Radošā darba kritēriji:

1) valoda – latviešu.

2) Radošā darba apjoms – viena līdz trīs A4 lappuses. Jānoformē datordrukā - burtu lielums 12, Time New Roman, intervāls - 1,5.

3) Radošajam darbam jāpievieno titullapa, kas neietilpst darba kopējā apjomā. Tāpat kopējā apjomā neietilps pielikumi, piemēram, fotogrāfijas vai cita veida ilustrācijas. Titullapā obligāti jānorāda darba nosaukums, autora vārds, uzvārds, tālruņa numurs vai e-pasta adrese, skola un klase, kurā mācās.

6. Konkursa norise:

  1. 2013.gada 18.marts – 2013.gada 7.maijs, plkst.23.00 - darbu iesūtīšanas termiņš. Darbi tiek nosūtīti uz e-pastu: jekabpilslb@inbox.lv.

  2. No 2013.gada 7. līdz 10. maijam žūrija izvērtē iesūtītos darbus.

  3. Konkursa noslēguma pasākums notiks 2013.gada 11.maijā konferences “Daugava – likteņa un kultūras upe” laikā Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā 3, Jēkabpils Tautas namā.

7. Vērtēšanas kritēriji: izziņas materiāla izpētes dziļums; tēmas dzīvs atspoguļojums; situācijas novērtējums.

8.Konkursa žūrijas komisija: konkursu vērtēs Jēkabpils Latviešu biedrības pārstāvis (piem., Dainis Īvāns), Jēkabpils Pilsētas bibliotēkas vadītāja Renāte Lenša, Jēkabpils pilsētas Izglītības nodaļas vadītāja Līga Kļaviņa un Jēkabpils Kultūras pārvaldes vadītāja Inta Ūbele.

9. Uzvarētāju apbalvošana.

Uz noslēguma sarīkojumu Jēkabpils Latviešu biedrība aicinās 10 labāko darbu autorus. Trīs labāko darbu autori saņems vērtīgas Jēkabpils Latviešu biedrības balvas, pārējiem būs pateicības balvas. No iesniegtajiem darbiem tiks veidota izstāde, ko izvietos Jēkabpils pilsētas bibliotēkā.

10. Konsultāciju saņemšana.

Sīkāku informāciju par konkursu un šo nolikumu var saņemt, nosūtot vēstuli uz e-pastu: jekabpilslb@inbox.lv, Tālrunis: 28847615.

11. Darbu iesniegšana.

Konkursam paredzētie darbi jānosūta elektroniski ar norādi “Radošo darbu konkurss” uz e-pastu: jekabpilslb@inbox.lv vai personiski jāiesniedz Jēkabpils pilsētas bibliotēkā Vecpilsētas laukumā 3.

 

Māra Grīnberga

 

 

Atstājiet komentāru