2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Nākamnedēļ CSDD sacensības "Jauno satiksmes dalībnieku forums" notiks arī Jēkabpilī

Nākamnedēļ CSDD sacensības "Jauno satiksmes dalībnieku forums" notiks arī Jēkabpilī

Nākamnedēļ - no 29.aprīļa līdz 3.maijam - Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) velosipēdistu sacensību "Jauno satiksmes dalībnieku forums" reģionālie posmi notiks Jēkabpilī, Pļaviņās, Rīgā un Liepājā. Visā Latvijā mači notiks līdz pat 24.maijam, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja CSDD.

Pirmdien, 29.aprīlī, plkst.11 sacensības notiks Jēkabpilī, CSDD Jēkabpils nodaļā. Aicinātas piedalīties komandas no Aknīstes, Salas, Jēkabpils, Viesītes un Krustpils novadiem un no Jēkabpils pilsētas.

Otrdien, 30.aprīlī, plkst.11 sacensības notiks Pļaviņu novada ģimnāzijā. Aicinātas piedalīties komandas no Neretas, Jaunjelgavas, Pļaviņu, Kokneses, Aizkraukles un Skrīveru novadiem.

Ceturtdien, 2.maijā, plkst.12 sacensības notiks pie Rīgas Motormuzeja. Aicinātas piedalīties komandas no Babītes, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Garkalnes, Ropažu, Mālpils, Siguldas, Inčukalna, Carnikavas, Ādažu, Saulkrastu, Baldones, Krimuldas, Stopiņu un Sējas novadiem, kā arī - no Rīgas pilsētas.

Piektdien, 3.maijā, plkst.11 sacensības notiks Liepājas A.Puškina 2.vidusskolā. Aicinātas piedalīties komandas no Grobiņas, Rucavas, Nīcas, Priekules, Vaiņodes, Durbes, Pāvilostas un Aizputes novadiem, kā arī no Liepājas pilsētas.

Kopš 18.aprīļa "Jauno satiksmes dalībnieku foruma" reģionu sacensības jau notikušas Dobelē, Bauskā, Tukumā, Aizupē, Kuldīgā, Talsos un Ventspilī, bet vislielākais dalībnieku skaits līdz šim bijis Kuldīgā, Ventspilī un Dobelē. Kopumā 32 posmi visā Latvijā risināsies līdz pat 24.maijam.

Sacensībās aicināti piedalīties 4.-6.klašu skolēni, kuri dzimuši 2001.-2003.gadā.

"Jauno satiksmes dalībnieku foruma" sacensību otrā kārta jeb lielais fināls, kā ierasts, notiks jūnija sākumā, Rīgas Tehniskās universitātes sporta un atpūtas bāzē "Ronīši". Šo sacensību uzvarētāji septembra beigās dosies uz Eiropas sacensībām Melnkalnē.

"Jauno satiksmes dalībnieku foruma" sacensības CSDD rīko jau kopš 1993.gada - šogad šim notikumam aprit 20 gadi. Ik gadu pasākumā piedalās vairāki tūkstoši skolēnu, kas ir nozīmīgs īpatsvars 4.-6.klašu bērnu.

"Jauno satiksmes dalībnieku foruma" uzvarētāji ar nozīmīgiem panākumiem iepriekšējos gados startējuši Eiropas jauno satiksmes dalībnieku sacensībās. Piemēram, 2009.gadā Somijā iegūta 1.vieta, 2000.gadā Vācijā - 2.vieta, 1999.gadā Latvijā, 2002.gadā Šveicē, 2007.gadā Spānijā un 2010.gadā Maķedonijā - 3.vieta, 2011.gadā Francijā - 5.vieta, bet 2012.gadā ļoti sarežģītā trasē Polijā izcīnīta godpilnā 3.vieta.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru