2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Lietus samērcē talciniekus, bet viņi izrādās izturīgi

Lietus samērcē talciniekus, bet viņi izrādās izturīgi

Visus tos, kuri sestdien, 27. aprīlī, tomēr sadūšojās iziet no mājas, lai piedalītos Lielajā talkā, lietus mērcēja bez žēlastības, tā ka visi beigu beigās bija izmirkuši līdz pat apakšveļai. 
 
Tas tomēr nebija aizbaidījis vairākus desmitus bērnu, kuri lasīja čiekurus un veidoja Pēdu taku pie Radžu ūdensskrātuves, tāpat aī tos, kuri talkoja pie Pils dīķa, Kapeles kapos un Dzīvnieku patversmē. 
 
Talkas koordinatore Jēkabpilī Anita Truksne stāsta, ka šogad  Jēkabpilī bijis mazāks talkotāju skaits nekā citkārt - tikai aptuveni pieci simti - lielākoties visus aizbaidījis stiprais lietus, kā dēļ lielie un mazie talkotāji jau pēc stundas bija slapji līdz pēdējai vīlītei, arī Radio1.lv korespondente izmirka tā, ka vējjaku varēja gandrīz vai izgriezt. 
 
Lielais lietus arī bija iemesls, kāpēc mikrorajonos talkas tikpat kā nenotika, taču iedzīvotāji sacīja, ka sakopšanu var veikt tad, kad iestāsies jaukāks laiks. Bija arī tādi, kuri sacīja ka talku vajadzēja pārcelt,jo jau nedēļas sākumā bija zināms, ka sestdien būs stiprs lietus. 
 
Pielijušo informāciju fiksēja Māra Grīnberga
 
{phocagallery view=category|categoryid=61|imagecategoriessize=small}

Atstājiet komentāru