2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Piektdienas tirgū sabrauc mājražotāji un amatnieki no tuvienes un tālienes

Piektdienas tirgū sabrauc mājražotāji un amatnieki no tuvienes un tālienes

Lai arī ne tik bagātīgs, kā iepriekš, Vecpilsētas laukumā šodien pircējus pulcē amatniecības un mājražotāju, kā arī stādaudzētāju gadatirgus. Uz to sabraukuši sava amata meistari  no attāliem valsts nostūriem, piemēram, no Balviem un Smiltenes, taču netrūkst arī tirgotāju no kaimiņiem - Madonas un Aizkraukles.

Kā aizvien tirdziņā nopērkami koka izstrādājumi - saimniecībā lietojami priekšmeti, kā arī ķeblīši, koka rotqaļlietas, grozi un dekoratīvi priekšmeti, piemēram, tautiskās rakstu zīmes, kas saliekamas koka puzles veidā, un galvenais - veiksmes monētas, kurās minēti visi latviešu kalendārā minētie personvārdi.

Tirgus apmeklētāji atzīst, ka šis ir jauks pasākums, kurā ir iespēja priecēt ne tikai acis, bet arī dvēseli. Modris portālam Radio1.lv atzina, ka viņam patīk koka un metāla izstrādājumi: "Prieks, ka Latvijā vēl ir sava amata pratēji, kas nodod savu māku no paaudzes paaudzē. Uzskatu, ka ārtikas produktus - desas un šķiņķi nu gan nevajadzētu tirgot šādā vietā."

Maruta atzīst, ka viņai visdlabāk patīk tamborējumi un citi rokdarbi, kā arī koka galda piederumi un trauki, bet Pēteris jutās iepriecināts, ka varēja nopirkt vieksmes monētu ne tikai sev, bet arī savai mammai un māsai.

Šoreiz īpašs piedāvājums bija no Madonas - linu audekla krekli, bikses, linu somas, galdauti un dvieļi.

Plašāku reportāžu varēs aplūkot vēlāk, kad tirgus būs noslēdzies.

Māra Grīnberga




Atstājiet komentāru