2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Atklātas Jēkabpils reģionālās slimnīcas jaunās telpas

Atklātas Jēkabpils reģionālās slimnīcas jaunās telpas

11.jūlijā svinīgā pasākumā atklāja Jēkabpils reģionālās slimnīcas jaunā Infekciju un dienas stacionāra nodaļas ēku, kas tapa ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu.Savukārt ekspluatācijā Jēkabpils slimnīcas piebūve tika nodota  19.jūnijā.

SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" direktors Ivars Zvīdris informē, ka Jēkabpils reģionālā slimnīca no 2009.augusta līdz 2013.gada 30.jūnijam ir veiksmīgi īstenojusi divus Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētus un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras administrētus projektus:

Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca", uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti un paaugstinot izmaksu efektivitāti;
Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca", uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti un paaugstinot izmaksu efektivitāti 2.kārta.
Pirmā projekta ietvaros renovēta slimnīcas piecstāvu ēka un rekonstruēta slimnīcas divstāvu ēka, kur izvietotas uroloģijas un terapijas nodaļa.

Savukārt otra projekta ietvaros pabeigti minētajās ēkās sāktie renovācijas un rekonstrukcijas darbi, kā arī uzbūvēta divstāvu piebūve, kur izvietota infekciju slimību un dienas stacionāra nodaļa.

Abu īstenoto projektu kopējās izmaksas ir 4 098 145 lati, tai skaitā ERAF finansējums – 3 298 334 lati, valsts budžeta finansējums – 409 399 lati un Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansējums – 390 411 lati.

Projekti īstenoti aktivitātes 3.1.5.3.1. Stacionārās veselības aprūpes attīstība ietvaros. Aktivitātes mērķis – stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju tīkla optimizācija, paaugstinot veselības aprūpes pakalpojuma kvalitāti, tādejādi nodrošinot ātru un efektīvu ārstēšanu, racionālu un efektīvu veselības aprūpes resursu izvietojumu un izlietojumu.

Atstājiet komentāru