2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpils slimnīcas vadītājs: Nākotnē var izveidoties situācija, ka nav, kas sniedz medicīnisko palīdzību

Jēkabpils slimnīcas vadītājs: Nākotnē var izveidoties situācija, ka nav, kas sniedz medicīnisko palīdzību

Pie pašreizējā finansējuma un tendencēm veselības aprūpes sektorā nākotnē var izveidoties situācija, ka pacients tiks atvests uz slimnīcu, bet tur vairs nebūs, kas sniedz viņam medicīnisko palīdzību, brīdina Jēkabpils reģionālās slimnīcas vadītājs Ivars Zvīdris.

"Pašreizējais finansējums slimnīcai ir nepietiekams kopumā - naudas pietrūkst dažādām pozīcijām. Vissarežģītākā situācija ir ar atalgojumu medicīniskajam personālam, kas tika samazināts 2009.gadā, un ar ārstniecības tarifiem, kas jau sen vairs nesedz faktiskās izmaksas," uzsvēra Zvīdris.

Komentāri (0-2/2)

  • arī pacients
    02.07.2018 18:15
    Atbildība protams ir liela un alga nesamērīgi maza, bet... Jēkabpils ārstu profesionālais, psiholoģiskais un ētiskais līmenis lielā mērā ir tik zems, ka arī esošisais atalgojums daudziem no viņiem ir daudz par augstu! Sen jau nav baumas ko domā par Jēkabpils ārstiem LV labāko slimnīcu ārsti! Nez kāpēc tā ir sanācis, ka pie mums ir vainu normāli ārsti bet ne labi cilvēki, vai labi cilvēki, bet ne normāli ārsti! :) Ja esi saslimis Jēkabpilī - neriskē - brauc ārstēties uz Rīgu - nedod iespēju sevi nogalināt! ;)
  • pacients
    02.07.2018 18:15
    Tautai arsti un medicīnas darbinieki būtu vairāk jaciena, nevis pie katras klūmes jākritizē. Atalgojums pret atbildibu ir tik mazs,ka jabrinās ka kads par ārstu vispār grib strādāt.

Atstājiet komentāru