2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Iespējams pievienoties mazākumtautību NVO koalīcijai

Iespējams pievienoties mazākumtautību NVO koalīcijai

Augustā noslēgsies biedrības „Izglītības iniciatīvu centrs" realizētais projekts „Koalīcija mazākumtautību politiskai līdzdalībai valsts sektorā", kura būtība bija mazākumtautību biedrību kapacitātes stiprināšana.
Projekts norisinājās visā Latvijā, tā darbību nodrošināt palīdzēja četri partneri, kas pārstāvēja visus Latvijas reģionus. Zemgalē un daļēji Latgales reģionā projekta partneris bija biedrība „Jēkabpils NVO resursu centrs".
Projekta ietvaros notikušas diskusijas un NVO pārstāvju apmācības - semināri par līderības prasmēm un motivāciju, praktikumi par lēmumu ietekmēšanas juridiskajiem aspektiem un NVO lobija plāna izstrādes pamatiem, kā arī konsultācijas. Vidēji katrā no aktivitātēm piedalījušies 50-60 dalībnieki. Projekta pasākumos aktīvi piedalījās arī Jēkabpils nevalstiskās organizācijas, kas atzina, ka ieguvums ir ne tikai zināšanas, bet arī iespēja regulāri satikties dažādu mazākumtautību biedrībām, lai kopīgi mēģinātu izprast NVO iespējas piedalīties pilsētas, reģiona un valsts tādu lēmumu pieņemšanas procesos, kas jo īpaši skar biedrību mērķauditoriju, portālu Radio1.lv informēja NVO resursu centra valdes priekšsēdetāja Agita Pleiko.

Atstājiet komentāru