2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Radžu ūdenskrātuvē peldas svētītajā ūdenī Kunga Kristīšanas svētkos (FOTO)

Radžu ūdenskrātuvē peldas svētītajā ūdenī Kunga Kristīšanas svētkos (FOTO)

Vismaz pāris simti pareizticīgo no Jēkabpils un arī no tuvākajiem novadiem nebija nobijušies no sala un skaudrā vēja un vakar pulcējās pie Radžu ūdenskrātuves Jēkabpilī, lai piedalītos Kunga Kristīšanas svētkos. Aptuveni simts cilvēku arī izmantoja iespēju un izpeldējās svētītajā ūdenī.

Šoreiz āliņģa izciršanu Radžu ūdenskrātuves ledū nekas nekavēja, jo ledus kārta jau bija izveidojusies ap 5-10 centimetru biezumā.

Iespēju atjaunot veselību un spēcināt garu ūdenī, kam šajā laikā piemīt īpašs spēks, izmantoja gan vīrieši, gan siwevietes, jaunieši un bērni.

Pēc saltās peldes bija iespēja baudīt karstu tēju.

Daži brīži gan vērotājiem šķita diezgana dramatiski, jo pie paša krasta ledus sāka krakšķēt, tādēļ tuvākstāvošie paklausīja glābēju padomam un atkāpās nostāk.

„Tas tikai šķiet grūti – ielīst ledainajā ūdenī. Toties pēc tam ķermenis šķiet viegls un atguvis lokanumu,” atzina Vladimirs.

„es jūtu, ka pēc šīm peldēm man ir labāka veselība, es neslimoju ne ar saaukstēšanos, ne ar gripu. Šim ūdenim tieši šajā laikā piemīt īpašs spēks, tas dziedina miesu un garu,” pēc peldes sacīja Irina.

„Tas, kurš kaut reizi ir pamēģinājis šo peldi, vairs nevar iztikt bez tās un to atkārto katru gadu. Tā ir attīrīšanās, kādu nekā citādi nevar panākt,” saka Konstantīns.

Pasākums jau kļuvis tradicionāls un ik gadu pulcē simtiem ticīgo.

{gallery}Kunga Kristisanas svetki{/gallery}

Atstājiet komentāru