2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Cik ilgi vēl Jēkabpilī turpināsies apkures sezona?

Cik ilgi vēl Jēkabpilī turpināsies apkures sezona?

Portāls Radio1.lv saņēma jēkabpilietes Ievas vēstuli, kurā viņa pauž sašutumu par pārkurināto dzīvokli un jautā, kad beidzot tiks atslēgta apkure?

 


“Visu dienu dzīvoklī turu logus vaļā uz vēdināšanu, bet tāpat ir karsts un nav gaisa ko elpot! Vai tā kā nebūtu laiks apkures sezonu beigt?” jautā Ieva.

 

Viņa arī atsūtījusi attēlu, kurā redzams, cik grādu ir pārkurinātajā dzīvoklī.

 

Sazinājāmies ar SIA “Jēkabpils siltums” valdes priekšsēdetāju Aleksandru Karpenko, lai noskaidrotu, kad Jēkabpilī tiks pārtraukta apkures sezona.

 

“Likumdevējs jau sen noteicis kārtību, kā tiek uzsākta vai pabeigta apkures sezona, proti, mājas kopīpašnieku vairākums nolemj, kad uzsākt un kad noslēgt sezonu un paziņo mājas apsaimniekotājam lēmumu. Siltumtīkli apkuri pēc savas iniciatīvas nepieslēdz un neatslēdz, katlumājas strādā visu vasaru, ražojot siltumenerģiju karstā ūdens nodrošināšanai,” skaidro Aleksandrs Karpenko.

 

Tas nozīmē, ka iedzīvotāji, kuru ēkām siltumu nodrošina SIA “Jēkabpils siltums” pārtraukt apkures sezonu var, ja par šādu lēmumu vienojas mājas iemītnieku vairākums. Tālāk šis lēmums jāpaziņo SIA “JK namu pārvalde”.

 

Savukārt Jēkabpils pašvaldībai piederošajās iestāžu un uzņēmumu ēkās apkures sezonu noslēdz pēc domes priekšsēdētāja rīkojuma.

Atstājiet komentāru