2024.gada 11. maijs

Karmena, Manfreds, Milda

Aktīvists Pēteris Sprukts Jēkabpils tilta margas grib nosargāt, rīkojot protesta akcijas

Aktīvists Pēteris Sprukts Jēkabpils tilta margas grib nosargāt, rīkojot protesta akcijas

No 15.aprīļa pulksten 10.00 no rīta būs pārtraukta satiksme pa Jēkabpils tiltu labajā joslā, braucot no Rīgas ielas, un kustība notiks tikai pa vienu joslu. Par to preses konferencē šonedēļ jau laikus brīdināja būvnieki: SIA „Saldus ceļinieks” un SIA „Rīgas tilti”.

Tilta remonta laikā ir paredzēti vairāki darbi, tajā skaitā margu nomaiņa un jauna seguma klāšana. Taču iespējams, ka satiksmes ierobežojumu noteikšana nepaies bez sarežģījumiem, jo preses konferencē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvniecības nodaļas vadītāja Anita Vanaga pavēstīja, ka pašvaldībā saņemta vēstule, kuras autors draud arf protesta akcijām un satiksmes bloķēšanu vai vismaz aicina autovadītājus iebilst pret tilta rekonstrukciju, skaļi signalizējot.

Nav noslēpums, ka vēstules autors ir Jēkakabpils sabiedrībā labi pazīstamais aktīvists Pēteris Sprukts, kurš jau iepriekš nosūtījis vēstuli ne tikai Jēkabpils pilsētas pašvaldībai, bet arī premjerei Laimdotai Straujumai, lūdzot aizliegt tilta margu nomaiņu. Vēstulē izteikti arī vairāki priekšlikumi, piemēram, tilta margas varētu nomainīt pa vienai vien. Pēteris Sprukts arī piedāvā saviem spēkiem nomainīt tilta margas, lai ietaupītu nodokļu maksātāju naudu.

Taču vēstule nav tik nevainīga, kā izskatās. Pēteris Sprukts aicina iedzīvotājus protestēt pret tilta margu nomaiņu ar skaņu signāliem stāvēšanas laikā uz tilta.

„Darīšu visu iespējamo, kaut vai ar neatļautām metodēm, lai tilta margas netiktu nomainītas,”premjerei un Jēkabpils pašvaldībai adresētajā vēstulē raksta Pēteris Sprukts.

Telefonsarunā ar Radio1.lv Pēteris Sprukts apstiprināja ieceri sākt protesta akciju, jo uzskata, ka tilta rekonstrukciju varot paveikt par lētāku naudu.

Māra Grīnberga

Komentāri (0-7/7)

  • L...
    02.07.2018 18:16
    Un....kārtējo reizi margas noies ar smilsu strūklu,nokrāsos un piestādīs rēķinu par 100 000...
    Protams,uz priekšu!!!
    Sprukta kungam doma apsveicama, tik to izpildījumu vajadzētu savādāku.
  • Swarka
    02.07.2018 18:16
    :
    "Pēteris Sprukts arī piedāvā saviem spēkiem nomainīt tilta margas"

    Večuks nevar pārdzīvot, ka tāds darbs paiet garām, viņš tak ar bomāriem varētu no nomaļiem uzklapēt daudz lētāk :D
  • Swarka
    02.07.2018 18:16
    Droši uz priekšu :D
    Ja civēks būs nostāvējis jau kādu stundiņu, lai tiktu uz tilta, bet tilta galā Sprukstiņš mēģinās nobloķēt satiksmi, tad 100% kādam nervi neizturēs un šamējais iegūs iespēju tikt pie jaunām protēzēm :D
  • Daugavietis
    02.07.2018 18:16
    Apsveicami, ka no 15.apriļa tiks veikta tilta margu nomaiņa un jauna seguma klāšana. Iesaku aktīvistam Pēterim Spruktam ar protesta akcijām netraucēt tilta remontdarbus un satiksmes kustības norisi.Pēteri ,, kas tas par priekšlikumu,, tiltu margas nomainīt pa vienai, ar paša spēkiem"? Bet, kas garantēs darba kvalitāti un drošību, un cik liels būs nodokļu maksātāju naudas ietaupījums? Pēteri, esi tik labs un neķeries pie stratēģiski svarīgām lietām! Tā nav koka laipa pāri upītei! Labāk izgatavo savus lieliskos zāles pļāvējus un krāso olas Lieldienām!
  • munis
    02.07.2018 18:16
    Tilts ir brismigs! Sprukts nav ar visiem 100
  • Jekabpils
    02.07.2018 18:16
    Pēteris Sprukts arī piedāvā saviem spēkiem nomainīt tilta margas, lai ietaupītu nodokļu maksātāju naudu.

    Diez vai visu varētu paveikt pēc Eiropas standartiem vīrietis pensijas gados.

    Priecāsimies, ka tiltu uzlabo!
  • gunCHa
    02.07.2018 18:16
    Pasaules glābējš, kurš tā arī nesapratīs, ka pasauli izglābt nevar...

Atstājiet komentāru