2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils dome apturējusi atalgojuma izmaksu Kārlim Īlem par uguns šovu “Pieci elementi”

Jēkabpils dome apturējusi atalgojuma izmaksu Kārlim Īlem par uguns šovu “Pieci elementi”

Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis informē, ka ir apturējis atalgojuma izmaksu Kārlim Īlem par uguns šovu "Pieci elementi".
 
Māksliniekam un skulptoram Kārlim Īlem par uguns šovu "Pieci elementi" uz Daugavas bija paredzēts izmaksāt 2634 eiro pirms nodokļu nomaksas.
 
Guntars Gogulis sacīja, ka summa netiks izmaksāta līdz pilnīgai apstākļu noskaidrošanai, jo šovs nesasniedza cerēto rezultātu.
 
Šodien Radio1 ēterā pēc ziņām pulksten četros pēcpusdienā skanēs raidījums - "Atbild Jēkabpils pilsētas pašvaldība". Tajā būs plašāka saruna ar Jēkabpils domes izpilddirektoru Guntaru Goguli par Jēkabpils pilsētas svētkiem un viņa viedoklis par Uguns šovu, kas sagādāja vilšanos un, kāpēc plašākai sabiedrībai nebija informācijas par pasākuma pārcelšanu un skulptora Kārļa Īles A, B un C plāniem, kā arī par citiem sabiedrībā plaši diskutētiem jautājumiem saistībā ar šo pasākumu.

Komentāri (0-10/10)

  • Nu
    02.07.2018 18:16
    Viņš uztaisīja un ... sadedzināja.
    Kas nav izpildīts?
    Vai viņš pie vēja ātruma vainīgs?
  • Ilga
    02.07.2018 18:16
    Kārlis Īle jau ar N.Bumbieres pieminekļa Jelgavā nevarēšanu atklāt noteiktajā laikā kļuva bēdīgi slavens... un izpelnījās tādu ne visai uzticama cilvēka reputāciju.
  • Viedoklis
    02.07.2018 18:16
    Atbildība ir jādala brālīgi! Māksliniekam(lai cik arī centīgs viņš būtu) nevajag ķerties pie pasākuma, ja nespēj ar to tikt galā. Organizatoriem - par neapziņošanu. Sinoptiķiem - par nespēju uzminēt laikapstākļus.
    P.S.
    Ja mākslinieka līgumā ir rakstīts, ka viņš centīsies sarīkot šovu - tad nauda ir jāmaksā....
    P.P.S - es savu daļu jau uzņemos 3 stundas salu un skatījos! :)
  • Marta
    02.07.2018 18:16
    Pilsētas domei vajadzētu apturēt algas ideju autoriem, nevis Kārlim Īlem, kurš tikai izpildīja pasūtījumu. Tā bija muļķīga ideja (latvju zīmju aizdedzināšana), kuras mērķis nevis neīstenojās, bet nav pat saskatāms.
  • Dainis
    02.07.2018 18:16
    Tāpat arī politiķiem, kas nesniedz iecerēto rezultātu, būtu jāaptur atalgojuma izmaksas.
  • liecinieks
    02.07.2018 18:16
    Ne jau Īle pie visa vainojams un tagad padarāms par vienīgo grēkāzi. Viņš nāca ar savu piedāvājumu un diemžēl domes darbinieki paši ir atbildīgi, ka jau iepriekš nespēja izvērtēt ne šīs idejas absurdumu, ne īstenošanas iespējas. Pie tam ne jau māksliniekam pašam bija jārūpējās par apskaņošanu un informācijas sniegšanu. Tā ka, Goguļa kungs, atskaitiet arī no savas algas!
  • Mareks Sarnovskis
    02.07.2018 18:16
    1. Džeki nedēļu strādāja. Izdarīja visu pēc labākās sirdsapziņas un centības. Riskēja, cerēja sniegt gandarījumu līdz pēdējam brīdim.
    2. "Izklaidi un maizi" kategorijas lumpeņi sataisa brēku. Nevienam nav kauns par savu patērētāja identitātes kompetenci.
    3. Bet "tautas kalpiem" ir spilgta iespēja nodemonstrēt savu "lojalitāti lumpeņiem". Māžoņi. Kauns.
  • kā tad
    02.07.2018 18:16
    un kas par to ka neseko kā notiek sagatavošanās svētkiem un vai viss rit pēc plānam būs organizatoriem???
  • zitai
    02.07.2018 18:16
    Darbiņš jāizdara līdz galam.Šoreiz laikam taisnība Gogulim.
  • Zita
    02.07.2018 18:16
    Kāds apmierinājums un prieks tautai - kādam nepamaksāts par padarīto! Dodiet pūlim upuri, un tas tiks saplosīts. Nekas nav mainījies tukstošgažu laikā.

Atstājiet komentāru