2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilietis Guntis Kalniņš par Saeimas deputātu varētu kļūt rudenī

Jēkabpilietis Guntis Kalniņš par Saeimas deputātu varētu kļūt rudenī

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) Saeimas deputāta mandātu uz ministra pienākumu pildīšanas laiku varētu nolikt vēlākais rudenī. Līdz ar to arī rudenī par Saeimas deputātu kļūs jēkabpileitis Guntis Kalniņš.

 

Saeima par nākamā lielāko atbalstu saņēmušā kandidāta apstiprināšanu deputāta amatā varētu lemt vasarā, ja tiks sasaukta kāda ārkārtas sēde,  informē Latvijas Zaļās partijas pārstāve Līga Bulmeistere. Ja ārkārtas sēde netiks sasaukta vai arī attiecīgais jautājums netiks skatīts, tad parlaments par to varētu lemt kādā no Saeimas rudens sesijas pirmajām sēdēm.

 

Kā ziņots, saskaņā ar 12.Saeimas vēlēšanu rezultātiem pēc iegūto punktu skaita Guntis Kalniņš (ZZS) ir nākamais pretendents uz deputāta amatu no Zaļo un zemnieku savienības Zemgales vēlēšanu apgabala saraksta.

 

Bergmanis iepriekš pieļāva iespēju, ka, ja viņš tiks apstiprināts par aizsardzības ministru, tad viņš varētu nolikt parlamentārieša mandātu. Politiķis uzskata, ka divu amatu - deputāta un ministra - apvienošana sarežģītu darbus.

 

Savukārt Guntis Kalniņš iepriekš norādījis, ka varētu ieņemt parlamenta deputāta amatu Bergmaņa vietā.

 

Pērn Centrālajai vēlēšanu komisijai Kalniņš sniedzis informāciju, ka ir SIA "Armikss" valdes loceklis un Jēkabpils pilsētas Privatizācijas komisijas loceklis.

 

Kalniņš Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis profesionālo maģistra grādu siltumenerģētikā un siltumtehnikā, iegūstot inženiera kvalifikāciju. Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā viņš ieguvis inženiera-mehāniķa kvalifikāciju.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-2/2)

  • Hmmm
    02.07.2018 18:23
    Nez, kurš ir šis čaklais darbonis, ko paši Jēkabpilieši ne reizi nav ne redzējuši ne dzirdējuši?
  • open credit
    02.07.2018 18:23
    Bija palicis "aiz borta", bet redz kā paveicās.

Atstājiet komentāru