2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Latvijas Republikas pilsonības pretendents Jēkabpilī dod solījumu par uzticību Latvijai

Latvijas Republikas pilsonības pretendents Jēkabpilī dod solījumu par uzticību Latvijai

18.septembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā Latvijas Republikas pilsonības pretendents Rinats Ždanovs svinīgā ceremonijā deva solījumu par uzticību Latvijas Republikai, informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pēc svinīgā zvēresta pilsonības pretendentu ar video starpniecību sveica Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Apsveikuma vārdus teica arī Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja Jolanta Degle.

G.Gogulis pauda gandarījumu par pretendenta uzdrīkstēšanos uzsākt un pabeigt mācību procesu, veiksmīgi nokārtot nepieciešamos pārbaudījumus un neapstāties ceļā, lai iegūtu Latvijas pilsonību.Tāpat G.Gogulis aicināja pilsonības pretendentu atbildīgi izturēties pret pilsoņa pienākumiem, piedalīties vēlēšanās, kā arī novēlēja turpināt personīgo izaugsmi un jaunu mērķu sasniegšanu.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Jēkabpils nodaļas vadītāja uzsvēra, ka svinīga solījuma nodošanas brīdis ir ļoti nozīmīgs ne tikai jaunajam pilsonim, bet visai valstij. Tāpat viņa atgādināja, ka pretendents turpmāk varēs izmantot visas priekšrocības, kuras iegūs kļūstot par Latvijas pilsoni.

Kopš 2013.gada topošajiem pilsoņiem solījums par uzticību Latvijai ir jānodod svinīgā ceremonijā. Ar svinīgo solījuma došanu un parakstīšanu beidzas pretendentu naturalizācijas iesnieguma izskatīšana Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, pēc tam pretendenti saņems Ministru kabineta izdotu rīkojumu par pilsonības piešķiršanu un varēs noformēt Latvijas pilsoņa personu apliecinošu dokumentu.

Atstājiet komentāru