2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Topošā zvaigzne Agnese Korņējeva no Jēkabpils 4.Maija svētkos saņem vērtīgu dāvanu (FOTO)

2019. gada jūnijā Rotarieši no Latvijas, Zviedrijas un ASV apmeklēja Jēkabpili, kur pārbaudīja kā Jēkabpils slimnīcas Perinatālā Aprūpes Centrā tiek lietotas Rotari  globālā piešķīruma projekta sarūpētās iekārtas.

Pasākumā piedalījās slimnīcas un pilsētas administrācija. Ar muzikālo sveicienu viesus sveica 12 gadīga Jēkabpils mūzikas skolas audzēkne Agnese Korņējeva. Rotarieši bija sajūsmināti par Agneses dziedāšanu un it īpaši vijoles spēli. Visi bija pārliecināti, ka Agnese ir īpaši talantīga jauna vijolniece. Pēc pasākuma Rotarieši izteica vēlmi, ka Agnesei jāpalīdz attīstīt viņas talants. Tika nolemts, ka meitenei nepieciešama augstas klases vijole ,kas palīdzētu  attīstīt viņas talantu un kalpos arī turpmākajā muzikālajā dzīvē gan konkursos, gan koncertos. 

Pateicoties ziedotājiem no :
 ASV
Larry Stone
Mary Jane Calvey
Sarbjit Singh
Zviedrijas 
Årjäng RK
Lindesberg RK
Degerfors RK
Hällefors-Grthyttan RK
Karlskoga RK
Fellingsbro RK
Filipstadt RK
Mönsterås RK
Karlstadt Tingvalla RK
Kalmar Slott RK
 Rotari Apgabals 2340
Anneli Jelgert
Velta Ciparsons
Peter Danielsson
Anders Svensson
Rikard Ohlin 
Latvija
Rīgas RK
Jēkabpils RK
tika saziedots nepieciešamais naudas daudzums un Zviedrijā,  Örebro Vijolinateljè , vijoļmeistars Bruno Heinze piemeklēja atbilstošu tieši Agnesei augstas klases vijoli.

Martā  Anders Svenssons no Lindesbeg RK un pārstāvji no Rīgas Rotari Kluba bija paredzējuši nodot vijoli Agnesei personīgi, taču tas nebija iepējams. Pateicoties  Andersam Svenssonam, kurš nogādāja vijoli līdz Stokholmai uz prāmja un Jēkabpils Rotari Kluba prezidenta Edmunda Safonova pūlēm, Agnese saņēma vijoli īsi pirms 4.maija svētkiem!

Pateicamies visiem Rotariešiem, kuri piepildīja meitenes sapni! Mēs esam pārliecināti, ka šī vijole palīdzēs uzlēkt jaunai vijoļspēles zvaigznei gan Latvijā, gan pasaulē!

Gods kalpot Latvijai!
Gods kalpot Rotari!

Jaukus Svētkus!

Inese Priedniece,
Rīgas Rotari klubs

Atstājiet komentāru