2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils bērnudārzi saņem Food Union ziedoto pienu bērniem

Jēkabpilī  šonedēļ ir saņemtas Food Union ziedotā piena 325 iepakojuma pakas, kopējais piena paciņu skaits tajos ir 7800. Kā informēja Jēkabpils pilsētas Izglītības pārvaldes direktors Juris Līcis, tās tika piegādātas un izdalītas Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestādes apmeklējošiem bērniem. Kopējā piegādes vērtība 1124.07 eiro, portāla Radio1.lv redakciju informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Saistībā ar Latvijā noteikto ārkārtas stāvokli un slēgtajām mācību iestādēm, netiek īstenota programma “Skolas piens”, kuras ietvaros bērni Latvijā trīs reizes nedēļā saņēma pa 200 ml piena. Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmumu grupa “Food Union”, kas ir arī lielākais programmas “Skolas piens” dalībnieks, ziedo skolām saražoto pienu 16 tūkstošiem bērnu visā Latvijā. Food Union sabiedrisko attiecību konsultante Ērika Kirsone-Kriviņa informē, ka kopējais ziedojuma apmērs produkta tirgus vērtības izteiksmē ir vairāk nekā 100 000 eiro.

“Kopš brīža, kad Covid-19 izplatības ierobežošanas dēļ tika slēgtas mācību iestādes, bērni diemžēl nesaņem sev ierasto ikdienas piena devu, kuru nodrošinājām caur programmu “Skolas piens”. Kā rezultātā mums izveidojās 43 tonnu jeb 215 tūkstošu iepriekš saražota “Rasēns” piena paciņu uzkrājums. Mēs kā atbildīgs ražotājs un lielākais programmas “Skolas piens” dalībnieks radām iespēju ar pašvaldību atbalstu nodrošināt vismaz 16 tūkstošus mazāk nodrošinātu bērnu ar augšanas procesam tik nozīmīgo pienu,” stāsta Normunds Staņēvičs, “Food Union” vadītājs Eiropā.

“Vēlamies īpašu pateicību izteikt visām pašvaldībām un to novadiem, kuri atsaucās, proti Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Jelgavas, Ventspils, Rēzeknes, Valmieras, Ogres un Jēkabpils sociālo dienestu un izglītības pārvalžu darbiniekiem par operatīvu iesaisti un sadarbību produktu nogādei katram bērnam,” papildina Normunds Staņēvičs.

Atstājiet komentāru