2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jau otro dienu pēc kārtas Jēkabpilī konstatē saslimšanu ar Covid-19

Jau otro dienu pēc kārtas Jēkabpilī konstatē saslimšanu ar Covid-19

Pagājušajā diennaktī saslimšana ar Covid-19 pirmo reizi konstatēta Krimuldas novadā, kur tagad inficēto skaits nepārsniedz piecu gadījumu robežu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

No pagājušajā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem inficētajiem astoņi gadījumi ir atklāti Sējas novadā, vēl seši - Rīgā. Pa vienam gadījumam atklāts Jēkabpilī, Gulbenes novadā, kā arī Lielvārdes novadā, kur saslimšana ar Covid-19 ir atgriezusies. Jēkabpilī saslimšana ar Covid-19 šonedēļ tiek konstatēta jau otro dienu pēc kārtas.

Kopumā ar Covid-19 inficētie pašlaik reģistrēti 30 Latvijas pašvaldībās - Gulbenes, Salaspils, Ogres, Ādažu, Babītes, Garkalnes, Ikšķiles, Jelgavas, Kocēnu, Kokneses, Ķekavas, Līvānu, Mārupes, Olaines, Siguldas, Skrīveru, Sējas, Lielvārdes, Krimuldas, Talsu, Tukuma un Viļakas novados, kā arī Rīgā, Daugavpilī, Jūrmalā, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē un Valmierā.

Visaugstākais pacientu skaits joprojām novērojams galvaspilsētā, kur zināms par 85 inficētajiem. Otrais augstākais Covid-19 inficēto skaits ir Gulbenes novadā, kur inficēšanās ir apstiprināta kopumā 17 iedzīvotājiem. Sējas novadā zināms par desmit inficētajiem.

Tikmēr Salaspils un Ogres novados katrā reģistrēti septiņi Covid-19 pacienti. Pārējās pašvaldībās inficēto skaits nepārsniedz piecus, tādējādi konkrēts sasirgušo skaits netiek atklāts.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī, veicot 1829 Covid-19 testus, reģistrēti 18 jauni saslimšanas gadījumi, un puse no tiem saistīta ar uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie atbraukuši no ārvalstīm - Serbijas un Īrijas. Vēl deviņi saslimušie ir saistīti ar uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā, bet ar septiņām personām sākta saziņa, lai precizētu papildu informāciju. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Līdz ar jauniem atklātajiem gadījumiem Murjāņu Sporta ģimnāzijā kopējais saslimušo skaits sasniedzis 11, aģentūrai LETA apstiprināja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Latvijā līdz šim veikti 207 909 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1275 personas un 1070 izveseļojušās, bet 32 mirušas.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā nav stacionētu pacientu ar Covid-19. Stacionāros patlaban ārstējas seši ar jauno koronavīrusu sasirgušie, un visiem slimības gaita ir vidēji smaga. Līdz šim no stacionāra izrakstīts 191 Covid-19 pacients, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Saistīta ziņa: Covid-19 pacienti atkal reģistrēti Jēkabpilī

Komentāri (0-3/3)

  • īpaši stulbs
    11.08.2020 15:38
    Tas laikam kāds, kas bieži pa Rīgu dauzās.
  • Sanita
    07.08.2020 11:05
    kutkada mistika
  • Anna
    06.08.2020 15:38
    Kāds pārsteigums.

Atstājiet komentāru