2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpilī reģistrēts jauns saslimšanas gadījums ar Covid-19

Jēkabpilī reģistrēts jauns saslimšanas gadījums ar Covid-19

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrēti trīs jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Viens no trim pagājušajā diennaktī atklātajiem saslimšanas gadījumiem reģistrēts Jēkabpilī. Līdz ar to šis ir jau desmitais saslimšanas gadījums ar Covid-19, kas reģistrēts Jēkabpilī. No šī skaita deviņas personas jau ir izveseļojušās no koronavīrusa.

Ir izskanējusi neoficiāla informācija, ka saslimušā persona saistīta ar kādu no pilsētas kultūras iestādēm. Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils mēru Aivaru Krapu, lai noskaidrotu vai tādā gadījumā kāda no iestādēm netiks slēgta. Aivars Kraps sacīja, ka ir informēts par jaunu saslimšanas gadījumu pilsētā, bet viņa rīcībā nav informācijas, ka būtu inficējies kāds no pašvaldības iestāžu darbiniekiem. Aivars Kraps piebilda, ka kādas iestādes slēgšana koronavīrusa izplatības dēļ varētu notikt, ja šādu rīcību ieteiktu SPKC, bet pašvaldība neesot saņēmusi nekādas rekomendācijas. Viņš piebilda, ka vasarā divos gadījumos koronavīruss tika konstatēts pašvaldības iestāžu darbiniekiem. Toreiz visas saslimušo kontaktpersonas nodeva analīzes uz Covid-19, bet jauni gadījumi neatklājās un iestāžu darbinieki tikai neilgu  laiku strādājuši attālināti.


Pēdējās 24 stundās veikti 1451 Covid-19 testi un reģistrēti trīs jauni saslimšanas gadījumi.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie inficējušies ārvalstīs: Austrijā un Krievijā. Bet vienai personai tiek precizēts infekcijas avots. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts viens pacients ar Covid-19.

Kopā stacionāros pašlaik ārstējas 11 pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 210 pacienti. 

Līdz šim Latvijā veikti 280 118 izmeklējumi, saslimušas 1477 personas, 1248 izveseļojušās, 35 mirušas.

Atstājiet komentāru