2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpilī konstatē saslimšanu ar Covid-19 diviem Bērnu un jauniešu centra darbiniekiem (PRECIZĒTS)

Jēkabpilī konstatē saslimšanu ar Covid-19 diviem Bērnu un jauniešu centra darbiniekiem (PRECIZĒTS)

(Precizēta 2.rindkopa)

Jēkabpilī konstatēta saslimšana ar Covid 19 diviem Jēkabpils Bērnu un jauniešu centra (BJC) darbiniekiem, kas ir kontaktpersonas skolotājai no Ābeļu pamatskolas un, kuru pamatdarbavieta ir Ābeļu pamatskola. Jau ziņots, ka pedagogam no Ābeļu pamatskolas saslimšanu konstatēja šīs nedēļas sākumā.


Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils mērs Aivars Kraps sacīja, ka gan saslimusī Ābeļu pamatskolas skolotāja, gan vēl citas kontaktpersonas, kuru analīžu rezultāti pagaidām vēl nav zināmi, piedalījās pedagogu arodbiedrības organizētā seminārā, tā savstarpēji kontaktējoties.

Šodien pēcpusdienā pašvaldībā tika sasaukta visu pašvaldības iestāžu vadītāju attālināta sanāksme, kurā lemts, kā strādāt pieaugot saslimstībai ar Covid-19 Latvijā, tajā skaitā arī Jēkabpilī. Tā kā darbiniekiem, kuriem konstatēta saslimšana ar koronavīrusu pēdējās nedēļas laikā ir bijuši minimāli kontakti ar citiem Bērnu un jauniešu centra darbiniekiem un apmeklētājiem, nolemts, ka iestāde darbu turpinās. Kontaktpersonas ir apzinātas un atrodas pašizolācijā.

Aivars Kraps sacīja, ka no pirmdienas, 12.oktobra pašvaldību iestāžu darbiniekiem un kolektīviem ir atcelti visi komandējumi, semināri un ekskursijas, kā arī noteikts, ka arī viesi netiek aicināti pieredzes apmaiņas braucienos vai ekskursijās uz Jēkabpils pašvaldību iestādēm.  

Otrkārt, visiem darbiniekiem stingri noteikts, ka pie vismazākajiem simptomiem ir jāpaliek vairākas dienas mājās un jāpārliecinās vai tā ir saukstēšanās vai arī ir nepieciešams veikt Covid-19 testu. 

Treškārt, noteikts, ka visi tie pašvaldības iestāžu darbinieki, kuriem ir iespēja,  strādā attālināti no mājām. Tādi kopumā esot aptuveni 30 darbinieki.

Aivars Kraps arī sacīja, ka ģimenes, kuru bērni mācās Ābeļu pamatskolā, bet dzīvo pilsētā, izturoties apzinīgi, vedot jaunākos bērnus uz pilsētas bērnudārziem. Mazuļi audzinātājām tiekot nodoti pie iestādes vārtiem, neiejot telpās. No pašvaldības puses neesot liegums šīm ģimenēm vest uz pilsētas bērnudārziem mazuļus, ja nav saslimšanas simptomu.

Aivars Kraps sacīja, ka gaida Covid-19 testa atbildes arī pārējām Ābeļu pamatskolas skolotājas kontaktpersonām. To vidū esot pilsētas skolu pedagogi, ja izrādīsies, ka kādam no tiem būs pozitīvs Covid-19 tests, lems ko darīt konkrētajā mācību iestādē. Patlaban visas šīs personas atrodoties pašizolācijā.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Covid-19 Latvijā atklāts 109 cilvēkiem, kas ir līdz šim lielākais vienas dienas laikā konstatēto gadījumu skaits, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). tajā skaitā četri saslimšanas gadījumi atklāti Jēkabpilī, līdz ar to patlaban pilsētā ir septiņi aktīvi saslimšanas gadījumi. Savukārt kopumā, kopš tiek veiktas Covid-19 analīzes Jēkabpilī konstatēti 16 saslimšanas gadījumi ar koronavīrusu, deviņi cilvēki ir izveseļojušies.

Pēdējā diennaktī veikti kopumā 4416 Covid-19 izmeklējumi. No visiem pagājušā diennaktī veiktajiem testiem pozitīvi bijuši 2,47%. SPKC norādījis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti desmit Covid-19 pacienti, informē Nacionālais veselības dienests. Patlaban stacionāros ar šādu diagnozi ārstējas kopumā 42 pacienti, no tiem 37 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet pieci ar smagu slimības gaitu. No stacionāra līdz šim izrakstīti 239 Covid-19 slimnieki, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

Kopumā līdz šim Latvijā veikti 349 237 Covid-19 izmeklējumi. Infekcija līdz šim konstatēta 2370 cilvēkiem, no kuriem uz 6.oktobri 1322 personas bija atveseļojušās. Tādējādi patlaban ir 1048 aktīvi saslimšanas gadījumi.

Atbildot uz jautājumu, vai Latvija kaut ko dara nepareizi vai arī šie skaitļi jāuztver kā jaunā norma, ar kuru vienkārši būs jāsadzīvo, veselības ministre Ilze Viņķele (AP) mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ka var palūkoties uz citām valstīm Eiropā, lai rastu atbildi uz šo jautājumu. "Dzīve bija apstājusies, robežas ciet, skolas ciet utt. Šādi vairs ne var, ne vajag. Testēto skaitā pozitīvo īpatsvars pagājušonedēļ bija 1,7%. Augstākais rādītājs līdz šim bijis 13.nedēļā 2,9%," norāda ministre.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru