2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpilī reģistrēti četri jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, slimnieku skaitam pieaugot līdz 29

Jēkabpilī reģistrēti četri jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, slimnieku skaitam pieaugot līdz 29

Pagājušajā diennaktī atklāti 114 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Tajā skaitā Jēkabpilī reģistrēti četri gadījumi, slimnieku skaitam pieaugot līdz 29. No tiem 27 saslimuši pēdējās pusotras nedēļas laikā. Savukārt kopumā kopš marta saslimšana ar koronavīrusu Covid-19 pilsētā reģistrēta 38 cilvēkiem, deviņi ir izveseļojušies.

“Ja līdz šim mēs, jēkabpilieši, turējāmies salīdzinoši labi, tad pēc Covid-19 uzliesmojuma Ābeļu pamatskolā situācija ir mainījusies. Kā zināms pedagogi strādā gan vienā, gan citā skolā un kontaktu loks ir plašs. Diemžēl mums pagājušās nedēļas nogale bija smaga – dažās dienās bija vairāk kā 20 saslimušo, kur katram plašs kontaktu loks. Analīzes turpinās un paredzams, ka vēl tiks reģistrēti jauni gadījumi,” sarunā ar Radio1.lv saka Jēkabpils mērs Aivars Kraps. 

Viņš norāda, ka saistībā ar Covid-19 uzliemošanu pilsētā, pašvaldība noteica vairākus ierobežojumus. No šīs nedēļas attālināti strādā pašvaldības kapitālsabiedrības. Tāpat arī noteikts, ka līdz 6.novembrim, ja laika apstākļi atļaus, sporta nodarbības notiks ārā.  Aivars Kraps izteica cerību, ka nedēļu ilgais skolēnu brīvlaiks no 21.līdz 25.oktobrim un vēl nedēļa attālināto mācību 7.-12.klasēm, situāciju normalizēs. 

No pagājušās nedēļas maskas obligāti jālieto sabiedriskajā transportā, savukārt no šīs nedēlas – veikalos un citās sabiedriskajās vietās.  Masku lietošanu pilsētas autobusos kontrolē gan autobusu parka darbinieki, gan pašvaldības policija, rīkojot reidus, savukārt lielveikalos bez maskām neielaiž apsargi.

Aivars Kraps sacīja, ka viņš vairākkārt, izbraucot cauri pilsētai pēdējās nedēļas laikā ir novērojis cilvēkus ar sejas aizsargmaskām gan pieturvietās, gan pie lielveikaliem un secinājis, ka jēkabpilieši noteiktos ierobežojumus ievēro. 

“Aicinu visus būt saprotošiem un pakļauties noteikumiem. Ābeļu pamatskolas piemērs liecina, ka no vienas mazas situācijas dažās dienas izveidojas liela problēma visā pilsētā,” saka Aivars Kraps.

Viņš piebilst, ka diemžēl par saslimušajiem pašvaldībai ir skopas ziņas. “Mēs zinām tikai tos gadījumus, par kuriem cilvēki paši ziņo darba devējiem un tie savukārt mums.  Slimību profilakses un kontroles centrs mums ziņas nesniedz. Man bija gara saruna ar Perevoščikova kungu, viņš mani mierināja, ka viņi situāciju kontrolē un apzina visas kontaktpersonas. Ja viņi redzēs vajadzību vai nespēju kontrolēt situāciju, tad lūgs pašvaldības palīdzību. Dati par saslimušajiem, kuriem jāatrodas pašizolācijā, netiek doti nedz pašvaldībai, nedz valsts policijai. Tā kā tas bija martā, kad stingri tika kontrolēts vai cilvēki ievēro pašizolāciju, tagad vairs nenotiek. Taču runājot ar Perevoščiokova kungu radās pārliecība, ka viņi ķēdīti, kas saistīta ar katru saslimušo, iziet un kontrolē. Te svarīgi, lai cilvēks kurš saslimst ar Covid-19, ir atklāts un stāsta, kur un kad ar ko ticies, lai pasargātu kontakpersonas no jauniem kontaktiem. Es uzskatu, ka tajā brīdī, kad esi saslimis, nav ko slēpt, ir jāsniedz detalizēta informācija atklāti, lai tad var lemt, kurai kontaktpersonai nepieciešama izolācija, kurai jāiet uz analīzēm,” uzsver Aivars Kraps. 

Viņš aicina jēkabpiliešus pret Covid-19 izturēties nopietni, klausīt ko stāsta un iesaka speciālisti, kā arī nēsāt sejas aizsargmaskas, mazgāt rokas un ievērot divu metru distanci, jo tikai tā būs iespējams, ja ne pievarēt, tad vismaz apslāpēt Covid-19 uzliesmojumu Jēkabpilī.
 
Kopumā līdz trešdienai saslimušie ar Covid-19 reģistrēti 64 Latvijas pašvaldībās. Visvairāk saslimušo reģistrēts galvaspilsētā Rīgā, kur šobrīd inficējušies ir 615 iedzīvotāji. Tālāk seko Daugavpils ar 252 saslimušajiem. Šonedēļ saslimšanas gadījumi ar Covid-19 konstatēti arī Jēkabpils un Pļaviņu novados, pagājušajā nedēļā – Salas novadā.

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-5/5)

  • MARTA
    17.10.2020 11:33
    Agris:
    Man tads jautajums kapec melojat tautai ka sports notiks ara ja sporta skola sola nakosaja nedela berniem zale nodarbibas.aizbrauciet un paskatieties.
    Es nezinu, kas melo tautai un kas nemelo, bet manam dēlam, kurš mācās Sporta skolā, treniņi notiks individuāli. Katram audzēknim iedalīts savs laiks. Mūsu variantā vienlaicīgi treniņs notiek 2 audzēkņiem. Viens nodarbojas vienā zāles galā, otrs nodarbojas otrā zāles galā. Līdzi jābūt roku dezinficēšanas līdzeklim.
  • Eriks
    15.10.2020 22:31
    Cilvēki,atveriet acis!!! Sāciet domāt!
  • Čaula
    15.10.2020 21:22
    Hah, lielveikalos apsargi bez maskām nelaiž iekša klientus, tad pasakiet kāds to Maximas XX apsargiem, tur vispār neviens neko nekontrolē.
  • Mamma
    15.10.2020 19:41
    Manam dēlam gan treniņš notiks ārā.
  • Agris
    15.10.2020 18:15
    Man tads jautajums kapec melojat tautai ka sports notiks ara ja sporta skola sola nakosaja nedela berniem zale nodarbibas.aizbrauciet un paskatieties.

Atstājiet komentāru