2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī sestdien reģistrēti vēl pieci jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Jēkabpilī sestdien reģistrēti vēl pieci jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Jēkabpilī sestdien, 24. oktobrī atklāti pieci jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija.

Savukārt pēdējo 14 dienu jeb divu nedēļu laikā no 11. līdz 24.oktobrim Jēkabpilī kopējais saslimušo skaits ir 46 cilvēki. Bet kopumā, kopš marta Jēkabpilī reģistrēti 78 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, šajā skaitā ietilpst gan patlaban saslimušie, gan jau izveseļojušies.

Saskaņā ar SPKC datiem Jēkabpils novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti 12 saslimšanas gadījumi ar Covid-19,tajā skaitā viens saslimšanas gadījums reģistrēts sestdien. Arī kopumā reģistrēto saslimušo skaits ir 12.

Covid-19 atgriezies Krustpils novadā, kur iepriekš visi saslimušie bija izveseļojušies. Sestdien Kreustpils novadā reģistrēts jauns saslimšanas gadījums ar Covid-19. Tā kā saslimušo skaits Krustpils novadā patlaban nepārsniedz piecus cilvēkus SPKC detalizētāku informāciju, cik patlaban novadā ir aktīvu saslimšanas gadījumu nesniedz. Savukārt kopumā šeit reģistrēti septiņi gadījumi, šajā skaitā ietilpst arī tie, kas jau ir izveseļojušies.  

Saslimšana ar Covid-19 reģistrēta Viesītes novadā, kur līdz šim saslimušo nebija. Tā kā inficēto personu skaits nepārsniedz piecus cilvēkus, SPKC detalizētāku informāciju nesniedz.

Līvānu novadā sestdien reģistrēts jauns saslimšanas gadījums ar Covid-19, savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēti 10 gadījumi.

Preiļu novadā pēdājo 14 dienu laikā reģistrēti seši saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt sestdien - trīs jauni saslimšanas gadījumi, savukārt kopumā reģistrēto gadījumu skaits – 18.

Aglonas novadā sestdien atklāti divi jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19,  savukārt kopumā kopš marta reģistrēti 27 gadījumi.

Salas novadā pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimuši septiņi cilvēki, savukārt kopumā šeit reģistrēti – astoņi saslimušie.

Pļaviņu un Riebiņu novados patlaban saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas, tāpēc SKPC detalizētāku informāciju nesniedz. Riebiņu novadā kopējais reģistrētais saslimušo skaits ir 12 personas, no kurām lielākā daļa ir izveseļojušās.

Aknīstes novadā līdz šim nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusu Covid-19.

Visi saslimušie izveseļojušies Kokneses un Vārkavas novadā.

Latvijā aizvadītajā diennaktī atklāti 211 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, bet divas personas mirušas, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Mirušās personas bijušas vecuma grupā no 75 līdz 85 gadiem.

Pēdējās diennakts laikā veikti 4458 Covid-19 izmeklējumi. Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 4.7%.

Latvijā kopā saslimušas 4678 personas un 1357 izveseļojušās.

Nacionālais veselības dienests informē, ka kopā stacionāros ārstējas 146 pacienti: 138 ar vidēji smagu slimības gaitu, 8 ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 323 pacienti. Jauni gadījumi stacionāros – 22.

SPKC, analizējot datus par uzliesmojumiem, un vērtējot saslimušo inficēšanās avotus, secina, ka joprojām visaugstākā saslimstība 41. un 42.nedēļā tiek novērota izglītības iestādēs un bērnu kolektīvos, tad seko mājsaimniecības un kontaktēšanās ar saslimušajiem ģimenes locekļiem

Joprojām tiek reģistrēti uzliesmojumi darba vietās. Pagājušajā nedēļā atkal ir pieaudzis to cilvēku skaits, kas inficējušies ārzemēs. Saglabājās inficēšanās privātajos pasākumos, kultūras un reliģiskajos pasākumos, sporta nodarbību vietās. 

Visvairāk jauno slimības gadījumu reģistrēts Rīgā, kur atklāti 88 saslimušie. Kopumā pēdējo 14 dienu laikā galvaspilsētā reģistrēts 931 jauns saslimšanas gadījums. 22 jauni saslimušie reģistrēti Daugavpilī, kur kopējais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits tagad ir 180 cilvēki.

Vakar 14 jauni inficētie reģistrēti Cēsu novadā, kur pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits ir sasniedzis 25 cilvēkus.

Pa septiņiem saslimušajiem vakar reģistrēts Jūrmalā un Liepājā, līdz ar to Jūrmalā pašlaik aktīvi ir 27 saslimšanas gadījumi, bet Liepājā - 35. Pa pieciem jauniem saslimušajiem reģistrēts Jēkabpilī un Salaspils novadā, pa četriem gadījumiem - Stopiņu un Talsu novados, bet pa trim - Krāslavas, Ķekavas un Preiļu novados.

Savukārt Vecpiebalgas novadā ar Covid-19 vīrusu saslimuši vēl divi cilvēki, tāpat pa diviem jauniem saslimušajiem reģistrēts Valmierā un Aglonas, Amatas, Daugavpils, Dundagas, Mārupes, Siguldas novados.

Pirmo reizi saslimšana ar Covid-19 vīrusu ir reģistrēta Strenču novadā, kur pašlaik saslimušo skaits nepārsniedz piecus gadījumus, tāpēc precīzs saslimušo skaits nav zināms.

Jauni inficētie aizvadītajā diennaktī reģistrēti arī Jelgavā, Rēzeknē, Babītes, Carnikavas, Durbes, Garkalnes, Grobiņas, Gulbenes, Iecavas, Ikšķiles, Jēkabpils, Kārsavas, Kocēnu, Krustpils, Līvānu, Madonas, Ogres, Priekuļu, Rojas, Saulkrastu, Strenču, Valkas un Viļakas novados.

Covid-19 atgriezies Durbes novadā, kur iepriekš visi saslimušie bija atlabuši.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits pašlaik ir Rīgā - 931, Daugavpilī - 180, Vecpiebalgas novadā - 98, un Krāslavas novadā - 76 iedzīvotāji.

No jaunajiem inficētajiem 38 ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, 35 - vecumā no desmit līdz 19 gadiem, bet 30 - vecumā no 30 līdz 39 gadiem. Citās vecuma grupās ir mazāks saslimušo skaits.

SPKC, analizējot datus par uzliesmojumiem, un vērtējot saslimušo inficēšanās avotus, secinājis, ka pēdējās nedēļās visaugstākā saslimstība ar Covid-19 tiek novērota izglītības iestādēs un bērnu kolektīvos, tad seko mājsaimniecības un kontaktēšanās ar saslimušajiem ģimenes locekļiem. Joprojām tiekot reģistrēti uzliesmojumi darba vietās.

Pagājušajā nedēļā atkal ir pieaudzis to cilvēku skaits, kas inficējušies ārzemēs, atzīmē SPKC. Tāpat saglabājoties inficēšanās privātajos pasākumos, kultūras un reliģiskajos pasākumos, kā arī sporta nodarbību vietās.

"SPKC atgādina - ja sajūti saslimšanas pazīmes (sāp kakls, nogurums, neliela temperatūra, klepus) - paliec mājās, nekādā gadījumā neej uz darbu! Sazinies ar savu ģimenes ārstu. Esi atbildīgs pret sevi un apkārtējiem!" socālajos tīklos mudina SPKC.

Atstājiet komentāru