2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpilī sestdien reģistrēti 11 jauni Covid-19 gadījumi, strauji aug saslimušo skaits arī Aknīstes novadā

Jēkabpilī sestdien reģistrēti 11 jauni Covid-19 gadījumi, strauji aug saslimušo skaits arī Aknīstes novadā

Jēkabpilī piektdien, 30. oktobrī netika reģistrēts neviens saslimšanas gadījums ar Covid-19, savukārt sestdien 31.oktobrī reģistrēti 11 jauni saslimšans gadījumi ar koronavīrusu. Aknīstē divu dienu laikā reģistrēti septiņi saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtā informācija.

Savukārt pēdējo 14 dienu jeb divu nedēļu laikā no 18. oktobra līdz 1.novembrim Jēkabpilī kopējais saslimušo skaits ir 53 cilvēki. Bet kopumā, kopš marta Jēkabpilī reģistrēti 102 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, šajā skaitā ietilpst gan patlaban saslimušie, gan jau izveseļojušies.

Arī Aknīstes novadā strauji turpina pieaugt saslimšana ar Covid-19. Šeit pēdējo divu dienu laikā reģistrēti 7 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Jau ziņots, ka pirmie saslimšanas gadījumi ar Covid-19 Aknīstes novadā tika reģistrēti piektdien 30.oktobrī. 

Saskaņā ar SPKC datiem Jēkabpils novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti 8 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt kopumā reģistrēto saslimušo skaits ir 16.

Krustpils novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 6 saslimšanas gadījumi ar Covid-19.  Savukārt kopumā oktobrī šeit reģistrēti 8  gadījumi.

Viesītes novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēto saslimšanas gadījumu skaits nepārsniedz  piecus cilvēkus, līdz ar to SPKC detalizētāku informāciju nesniedz.

Salas novadā pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimuši mazāk kā 7 cilvēki, savukārt kopējais saslimušo skaits sasniedzis 9 cilvēkus.

Pļaviņu novadā patlaban saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas, tāpēc SKPC detalizētāku informāciju nesniedz.

Kokneses novadā saslimušo skaits ar Covid-19 nepārsniedz piecas personas, līdz ar to precīzs inficēto cilvēku skaits netiek minēts.

Saslimšana ar Covid-19 atgriezusies Aizkraukles novadā, kur patlaban  kopējais saslimušo skaits ar Covid-19 nepārsniedz piecas personas, tāpēc detalizētāka informācija par saslimušo skaitu netiek sniegta. Savukārt kopumā Aizkraukles novadā reģistrēti 13 saslimušie ar Covid-19, no kuriem lielākā daļa ir izveseļojušies.

Līvānu novadā kopējais saslimušo skaits ar Covid-19 pēdējo 14 dienu laikā nepārsniedz piecus cilvēkus, tāpēc precīzāka infomācija netiek sniegta. Savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēti 11 gadījumi.

Preiļu novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 10 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt kopumā reģistrēto gadījumu skaits – 23.

Aglonas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 25 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Sestdien Aglonā reģistrēti pieci jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt kopumā kopš marta reģistrēti 41 gadījumi.

Riebiņu novadā aktīvo saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits patlaban nepārsniedz piecas personas, tāpēc detalizētāka informācija netiek sniegta. Savukārt kopējais reģistrētais saslimušo skaits ir 14 personas, no kurām lielākā daļa ir izveseļojušās.

Visi saslimušie patlaban ir izveseļojušies Vārkavas novadā.

Ar Covid-19 lielākais jauno saslimšanas gadījumu skaits konstatēts Rīgā un Daugavpilī, attiecīgi 102 un 23 saslimušie, liecina Slimību profilakses un kontroles centra publicētā informācija. 

Rīgā kopējais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits ir sasniedzis 1270 cilvēki, savukārt Daugavpilī ir 231 aktīvs saslimušais.

Savukārt saslimšana ir atgriezusies Alūksnes novadā, kur iepriekš 14 dienās nebija neviena inficētā, bet tagad saslimušo skaits ir no viena līdz pieciem. Alūksnē kopējais saslimušo skaits kopš slimības izplatīšanās sākuma ir septiņi.

Jūrmalā un Liepāja katrā ir pa desmit jauniem inficētajiem, savukārt aktīvi saslimušie šajā pilsētās ir 42 un 76.

Jelgavā un Mārupē katrā saslimuši septiņi jauni cilvēki, savukārt Krāslavā un Kuldīgā katrā pieci jauni saslimušie.

Kocēnos saslimušo skaits pieaudzis līdz septiņiem un Iecavā saslimušo skaits pieaudzis līdz sešiem. Iepriekš šajās divās pašvaldībās saslimušo skaits bija no viena līdz pieciem.

Kā ziņots, pēdējo 24 stundu laikā atklāti kopumā 242 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un no testētajiem cilvēkiem pozitīvo gadījumu īpatsvars sasniedzis 6,2%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Trīs mirušie pacienti bijuši vecuma grupās no 50 līdz 55 gadiem, no 70 līdz 75 gadiem un no 80 līdz 85 gadiem. Kopumā miruši 74 cilvēki, kuri bija saslimuši ar Covid-19.

Aizvadītajā diennaktī veikti 3898 Covid-19 testi, savukārt pozitīvo gadījumu īpatsvars bijis 6,2%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 ir apstiprināta kopumā 6136 personām, kamēr 1406 personas ir izveseļojušās, liecina centra dati.

limnīcās stacionēti 26 Covid-19 slimnieki. Kopā stacionāros ārstējas 223 pacienti: 208 ar vidēji smagu slimības gaitu, 15 ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 427 pacienti, informē Nacionālais veselības dienests.

Foto: tvnet.lv

Atstājiet komentāru