2024.gada 19. marts

Jāzeps

 Zemgalē ugunsdzēsējiem glābējiem 10 izsaukumi; Jēkabpilī dzēsti divi ugunsgrēki

Zemgalē ugunsdzēsējiem glābējiem 10 izsaukumi; Jēkabpilī dzēsti divi ugunsgrēki

Pagājušajās trijās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 10 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu un piecus uz glābšanas darbiem, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste. 

Piektdien no rīta Talsu ielā Tukumā divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega gultas matracis 0,1 m2 platībā. Ugunsgrēks tika nodzēsts vēl pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Glābēji atvēra logus un izvēdināja telpas. 

Piektdien plkst. 08.41 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kurzemes ielu Tukumā, kur vienstāva noliktavā dega sadzīves mantas un kokmateriāli 8 m2 platībā. 

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji dzēsa divus ugunsgrēku Rīgas ielā Jēkabpilī. Vienā gadījumā vienstāva neapsaimniekotā ēkā dega riepas 40 m2 platībā, bet otrā izsaukumā dega divstāvu dzīvojamai mājai piebūvēta pirts 15 m2 platībā. 

Piektdien plkst. 19.45 Aizkraukles un Pļaviņu ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kokneses novada Bebru pagstu, kur vienstāva dzīvojamā mājā pie dūmvada dega starpstāvu pārsegums 6 m2 platībā. 

Svētdien pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji devās uz Rīgas – Daugavpils šoseju Pļaviņu novadā, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma kravas automašīna bija iekārusies ceļa brauktuvi norobežojošā apmalē. Ar diskzāģa un lenķa slīpmašīnas palīdzību ugunsdzēsēji glābēji nogrieza apmali, lai auto evakuators varētu izvilkt automašīnu atpakaļ uz ceļa. 

Plkst. 17.06 Aizkraukles, Jaunjelgavas un Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Jaunjelgavas novada Jaunjelgavas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kā rezultātā vienā no automašīnām bija iespiests cilvēks. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atbrīvoja un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. 

Aizvadītajās trīs diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 120 izsaukumus – 44 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 57 uz glābšanas darbiem, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Attēlā: Smagā avārija pie Jaunjelgavas, virzienā uz Aizkraukli svētdienas pēcpusdienā.
Foto: Laikraksts "Staburags"/ Facebook

Atstājiet komentāru