2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī ceturtdien reģistrēti septiņi saslimšanas gadījumi ar Covid-19, Aknīstē - pieci

Jēkabpilī ceturtdien reģistrēti septiņi saslimšanas gadījumi ar Covid-19, Aknīstē - pieci

Jēkabpilī no 1. līdz 27.novembrim ar koronavīrusu Covid-19 saslimuši 96 cilvēki, līdz ar to jau pārsniedzot oktobrī reģistrēto saslimšanas gadījumu skaitu par sešām personām, oktobrī tika reģistrēti 90 saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija (SPKC).

Jau ziņots, ka līdz oktobrim Jēkabpilī bija minimāls saslimšanas gadījumu skaits ar Covid-19 – 12 personas. Savukārt oktobra sākumā saslimstot jēkabpilietei, Ābeļu pamatskolas skolotājai pilsētā sākās vīrusinfekcijas uzliesmojums. Divu nedēļu jeb 14.dienu laikā Jēkabpilī reģistrēti 48 saslimušie, tajā skaitā pēdējās diennakts laikā reģistrēti septiņi saslimšanas gadījumi, savukārt kopumā, kopš marta Jēkabpilī reģistrēts 198 saslimšanas gadījums ar Covid-19

Aknīstes novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti jau 34 saslimšanas gadījumi, tajā skaitā pēdējās diennakts laikā reģistrēti pieci saslimšanas gadījumi, bet kopumā - 83.

Saskaņā ar SPKC datiem Jēkabpils novadā pēdējo divu nedēļu laikā reģistrēti līdz pieci saslimšanas gadījumi ar Covid-19, tajā skaitā pēdējās diennakts laikā reģistrēts viens saslimšanas gadījums. Savukārt kopumā reģistrēto saslimušo skaits ir 21.

Krustpils novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 6 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Savukārt kopumā šeit reģistrēti 22 gadījumi.

Viesītes novadā izveseļojušies visi, kas bija saslimuši ar Covid-19 un šeit pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījumi. Savukārt iepriekš šeit bija reģistrēti 8 saslimšanas gadījumi.

Salas novadā pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 reģistrēti līdz pieci saslimšanas gadījumi ar Covid-19, tajā skaitā viens gadījums reģistrēts pēdējā diennakts laikā. Savukārt kopējais saslimušo skaits sasniedzis 17 cilvēkus.

Pļaviņu novadā patlaban ar Covid-19 saslimušas līdz piecas personas, tajā skaitā pēdējās diennakts laikā – viena, savukārt kopumā šeit saslimuši 13 cilvēki.

Kokneses novadā saslimušo ar Covid-19 skaits pēdējo divu nedēļu laikā nepārsniedz piecas personas. Savukārt kopumā šeit reģistrēti 12 saslimšanas gadījumi.

Aizkraukles novadā 14 dienu laikā ar Covid-19 saslimušas 6 personas. Savukārt kopumā Aizkraukles novadā reģistrēti 39 saslimušie ar Covid-19.

Līvānu novadā kopējais saslimušo ar Covid-19 skaits pēdējo 14 dienu laikā ir 23 cilvēki. Tajā skaitā pēdējās diennakts laikā reģistrēti pieci saslimšanas gadījumi. Savukārt kopumā kopš marta šeit reģistrēti 44 gadījumi.

Preiļu novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 11 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, tajā skaitā viens saslimšanas gadījums reģistrēts pēdējās diennakts laikā. Savukārt kopumā reģistrēto gadījumu skaits – 39.

Aglonas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 13 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Tajā skaitā pēdējās diennakts laikā reģistrēti trīs saslimšanas gadījumi. Savukārt kopumā kopš marta reģistrēti 69 gadījumi.

Riebiņu novadā aktīvo saslimšanas ar Covid-19 gadījumu skaits patlaban ir 12 personas, tajā skaitā pēdējās diennakts laikā saslimuši trīs cilvēki.  Savukārt kopējais reģistrētais saslimušo skaits ir 36 personas.

Vārkavas novadā pēdējo 14 dienu laikā reģistrēto saslimušo skaits nepārsniedz piecas personas.

No ceturtdien Latvijā atklātajiem 637 Covid-19 gadījumiem 300 reģistrēti Rīgā, bet 72 Daugavpilī, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Līdz ar to Rīgā kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 2774 cilvēki, bet Daugavpilī 638 cilvēki.

Jelgavā pagājušajā diennaktī atklāti 28 jauni saslimušie un kopējais pēdējās divās nedēļās inficēto skaits ir pieaudzis līdz 168 cilvēkiem. Tikmēr Jūrmalā ir reģistrēti 19 jauni saslimušie un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Jūrmalā ir sasniedzis 163 iedzīvotājus. Mārupes novadā reģistrēti 17 jauni saslimušie un pēdējās divās nedēļās inficēto skaits ir pieaudzis līdz 127 cilvēkiem.

Savukārt 14 jauni saslimušie reģistrēti Ķekavas novadā, desmit - Talsu novadā, astoņi - Salaspils novadā, septiņi - Ikšķiles novadā, pa sešiem - Liepājā, Rēzeknē un Cēsu, Limbažu, Ogres un Olaines novadā, pa pieciem saslimušajiem - Krāslavas, Rēzeknes un Stopiņu novadā.

Virknē citu novadu aizvadītajā dienā reģistrēts mazāks inficēto skaits.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 2774, Daugavpilī - 638, Jelgavā- 168, Jūrmalā - 163, Mārupes novadā – 127, Ķekavas novadā - 126, Salaspils novadā - 109, kā arī Salacgrīvas novadā - 103 iedzīvotāji.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados pēc faktiskās dzīvesvietas 2019.gadā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 311 gadījumi.

Pagājušajā diennaktī atklāto 637 jauno Covid-19 gadījumu dēļ saslimstības rādītājs ir audzis, kā rezultātā palielinājusies arī robeža, no kuras uz konkrētu pašvaldību tiktu attiecināti īpaši drošības pasākumi un ierobežojumi. Patlaban šī robeža - 50% virs valsts vidējās saslimstības - ir 466,57 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Rēķinot pēdējo 14 dienu saslimušo skaitu uz 100 000 iedzīvotājiem pēc aizvadītajā diennaktī notikušajām izmaiņām, 50% robežu virs valsts vidējā rādītāja nepārsniedz Limbažu, Smiltenes, Garkalnes un Mālpils novads, kuram otrdien valdības sēdē kopā ar vēl astoņām pašvaldībām tika noteikti papildus ierobežojumi.

Latvijas vidējais rādītājs par 50% joprojām tiek pārsniegts Varakļānu, Salacgrīvas, Aknīstes novadā, Daugavpilī, Mārupes, Krāslavas, Baldones, Ķekavas, Auces un Salaspils novadā.

Komentāri (0-1/1)

  • Skolnieciņš no svētezera
    28.11.2020 10:15
    Kovid-19 (covid-19) pandēmija ir smags pārbaudījums mūsu dzīvēs. Saglabāsim gribasspēku sevī. Atcerēsimies savu senču gadsimtus seno gudrību un varenību. Lūgsim Pērkonu, lai Pērkons paglābj mūsu tautu no kovid-19 postošajām sekām! Lūgsim Pērkonu – Debesu Tēvu!
    «Visvareno Pērkon – Debesu Tēv, es lūdzu Tevi! Visvareno Pērkoņtēv, Tu esi godāts gan starp Dieviem, gan starp cilvēkiem. Zibeņmetēj, Tu esi cienīts gan starp Dieviem, gan starp cilvēkiem. Uzklausi manas lūgšanas! Palīdzi saviem bērniem, latvju tautai, šajā grūtajā pārbaudījumu laikā! Palīdzi manai tautai pārvarēt kovid-19 pandēmiju. Palīdzi manai tautai saglabāt savu senču zemi un neizputēt. Palīdzi manai tautai uzvarēt krīzi. Visvareno Pērkon, es lūdzu Tevi ar visu savu miesu un garu! Es lūdzu Tevi, lai Tavi svētie zibeņi sasper kovid-19 sērgu! Pērkon, aizsargā mani un manu tautu. Lai Pērkons ir ar mums! Lai slavēts Pērkons mūžīgi mūžos!»
    Ar Pērkona viedumu, Skolnieciņš no svētezera [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    #Pērkons #Pērkoņtēvs #Zibeņmetējs #LatvjuDievi #Ugunszīme #Pērkonkrusts #LatvjuDievuSvētība #drosme #spēks #veselība #pagāni #Skolnieciņš

Atstājiet komentāru