2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils vakcinācijas centrā brīvdienās vakcinētas 170 personas, rīt vakcinācija turpināsies

Jēkabpils vakcinācijas centrā brīvdienās vakcinētas 170 personas, rīt vakcinācija turpināsies

Trešdien, 7.aprīlī, Jēkabpils sporta hallē darbu turpinās Jēkabpils liela mēroga vakcinācijas centrs. Plānots, ka tajā vakcīnu pret Covid-19 saņems vismaz 150 personas, informē SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vindule.

Viņa Radio1.lv pastāstīja, ka šobrīd trīs reģistratori vēl turpina zvanīt iedzīvotājiem, kas iepriekš pieteikušies, un piedāvā vakcinēties 7.aprīlī. Par to, kad centrs pēc 7.aprīļa turpinās liela mēroga vakcināciju, tiks lemts atsevišķi, jo tas atkarīgs no nākošajām vakcīnu piegādēm. 

3.aprīlī Jēkabpils liela mēroga vakcinācijas centram līdz nākamajai vakcīnu piegādei bija pieejamas 385 vakcīnas, no tām 3.aprīlī centrā izlietoja 170 vakcīnas, pārējās plānots izmantot rīt. Lāsma Vindule informē, ka slimnīcas rīcībā bija saraksts no Nacionālā veselības dienesta ar 377 personām, kurām tika zvanīts un piedāvāts sestdien Jēkabpilī vakcinēties, daļa diemžēl atteicās. Lāsma Vindule norāda, ka biežākie atteikuma iemesli cilvēkiem, kam bija iespēja sestdien Jēkabpilī vakcinēties, bet kas to neizmantoja, bija - nav transporta, ar ko nokļūt līdz vakcinācijas centram; ir plānots izbraukt no pilsētas brīvdienās; nevēlas vakcinēties ar "AstraZeneca" vakcīnu un gaidīs citu; ir saslimuši un tāpēc nevar vakcinēties.
Šodien, 4.aprīlī Jēkabpils domes ārkārtas sēdē tika apstiprināts Sadarbības līgums starp Jēkabpils  pilsētas pašvaldību, Veselības ministriju un Nacionālo veselības dienestu par liela mēroga vakcinācijas centra ierīkošanu un uzturēšanu pilsētas sporta hallē. Jēkabpils domes izpilddirektors Guntars Gogulis sacīja, ka pēc tam pašvaldībai tiks atmaksāti izdevumi centra iekārtošanā. Uz deputātu jautājumu, kādas ir šī centra iekārtošanas un uzturēšanas izmaksas, Guntars Gogulis precīzu summu nenosauca. Vien minēja, ka tāme esot sastādīta atbilstoši izmaksām par telpas iekārtošanu, kabīņu nomu, apkuri un elektrību. Izpilddirektors piebilda, ka Jēkabpils vakcinācijas centra tāme esot pieticīga, salīdzinājumā ar citu centru iesniegtajām tāmēm, kur atsevišķos gadījumos summas esot “kosmiskas”.

Guntars Gogulis sacīja, ka Jēkabpils vakcinācijas centra darbs novērtēts pozitīvi, sestdien 3.aprīlī to apmeklējis Veselības ministrs Daniels Pavļuts, kas atzinīgi novērtējis gan centra iekārtojumu, gan darbu.

Sestdien, 3.aprīlī vakcinācijas centrā Jēkabpilī tika vakcinēti 170 cilvēki, visi saņēma pirmo vakcīnas devu. Sestdien vakcināciju pret Covid-19 varēja sākt vēl divām prioritārajām iedzīvotāju grupām – turpmāk vakcinēties iespējams arī personām, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar zemu imunitāti, kā arī personām, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas. 

Pieteikties vakcinēšanai var www.manavakcina.lv, pa tālruni 8989, vai pie sava ģimenes ārsta.

Atstājiet komentāru