2024.gada 17. aprīlis

Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

Jēkabpilī, Ķieģeļu ielā neapsaimniekotā mājā dzēsti degoši atkritumi

Jēkabpilī, Ķieģeļu ielā neapsaimniekotā mājā dzēsti degoši atkritumi

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 13 izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, portāla Radio1.lv redakciju informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Vakar no rīta Dobeles novada Bikstu pagastā dega vieglā automašīna 2 m2 platībā. 

Pēcpusdienā Lāčplēša ielā Jaunjelgavā dzīvojamā mājā dega no gāzes balona izplūstoša gāze 1 m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji nodzēsa degošo gāzi un iznesa balonu ārpus ēkas. 

Vakarā Ķieģeļu ielā Jēkabpilī divstāvu neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi 30 m2 platībā. 

Vakar Liepu ielā Kandavā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā un Kandavas novada Zantes pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā - 1 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. 

Vakar zemūdens darbu meklēšanas laikā Kandavas novadā upē Abava tika atrasts viens bojāgājušais, kurs tika nogādāts krastā un nodots Valsts policijai. 

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 54 izsaukumus –  18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru