2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpilī jau otro reizi nedēļas laikā dzēsts ugunsgrēks Mežaparkā

Jēkabpilī jau otro reizi nedēļas laikā dzēsts ugunsgrēks Mežaparkā

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma septiņus izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz glābšanas darbiem, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Pēcpusdienā Meža prospektā Dobelē piecstāvu dzīvojamā mājā uz balkona dega sadzīves mantas 1 m2 platībā. Dzīvokļa iemītnieks uguni nodzēsa pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. 

Vakarā Kandavas novada Kandavas pagastā dega zaru kaudze 240 m2 platībā. 

Naktī plkst. 04.20 ugunsdzēsēji glābēji devās uz piecstāvu dzīvojamo māju Tukumā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkā ir izveidojies spēcīgs sadūmojums un bija dedzis apģērbs 0,5 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kas tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Notikušā apstākļus skaidro Valsts policija. 

Aizvadītajā diennaktī Zemgalē ugunsdzēsēji glābēji dzēsa trīs kūlas ugunsgrēkus:
•    5000 m2 platībā – Bauskas novada Ceraukstes pagastā;
•    1303 m2 platībā kūla un zari – Imantas ielā Bauskā;
•    500 m2 platībā – Meža parkā Jēkabpilī.

Jāpiebilst, ka nedēļas laikā jau otro reizi dzēsts ugunsgrēks Jēkabpils Mežaparkā, iepriekš dega zaru kaudze.

Sadeguši kukaiņi, putni, dzīvnieki, līdz pamalei izdeguši melni lauki, ēku krāsmatas un automašīnu vraki – skarbā realitāte, ar kuru ikdienas saskaras ugunsdzēsēji glābēji, dzēšot kūlas ugunsgrēkus. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir bīstama, jo apdraud apkārtējo vidi, cilvēku dzīvību, veselību un īpašumus!

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 77 izsaukumus –  50 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 24 kūlas un četru meža ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru