2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpilī dzēsts kūlas ugunsgrēks un dārza mājiņa, Rubenē degoši siena ruļļi

Jēkabpilī dzēsts kūlas ugunsgrēks un dārza mājiņa, Rubenē degoši siena ruļļi

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma 14 izsaukumu -  četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, septiņus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste.

Pēcpudienā Tērvetes novada Tērvetes pagastā dega vienstāva saimniecības ēkas ārsiena 10 m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Tērvetes brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda. 

Mēmeles ielā Bauskā divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1  m2 platībā. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji dzēsa divus kūlas ugunsgrēkus. Lielajā ielā Tukumā kūla dega 100 m2 platībā. Ķieģeļu ielā Jēkabpilī dega kūla 500 m2, dārza mājiņa 10 m2 un koka sēta 5 m2 platībā.  

Ap pusčetriem pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji Īslīces ielā Bauskā pēc ceļu satiksmes negadījuma ar absorbenta palīdzību savāca uz ceļa braucamās daļas izlijušos šķidrumus. 

Jēkabpils novada Rubenes pagastā dega 60 siena ruļļi apmēram 100 m2 platībā. Dzēšanas darbos iesaistījās arī Rubenes brīvprātīgo ugunsdzēsēju komanda un vietējie iedzīvotāji ar diviem traktoriem, kas palīdzēja izjaukt degošos siena ruļļus.

Vienos naktī Aizkraukles un Jēkabpils ugunsdzēsēji glābēji devās uz Skrīveru novadu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību sakārtoja ceļa braucamo daļu un ar vinču novilka vienu no transportlīdzekļiem no ceļa, lai atbrīvotu brauktuvi. Cilvēki bija izkļuvuši no transportlīdzekļiem pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, vienu cietušo ugunsdzēsēji glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.  

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 72 izsaukumus –  36 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru