2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Sākoties ražas novākšanai, ugunsdzēsēji arvien biežāk saņem izsaukumus dzēst degošus labības rugājus

Sākoties ražas novākšanai, ugunsdzēsēji arvien biežāk saņem izsaukumus dzēst degošus labības rugājus

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. jūlija plkst. 6.30 līdz 21. jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem un vēl viens izsaukums bija maldinājums, informē VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste

Naktī Jēkabpils novada Salas pagastā pēc ceļu satiksmes negadījuma ar absorbenta palīdzību ugunsdzēsēji glābēji savāca uz ceļa braucamās daļas izlijušus šķidrumus un sakārtoja brauktuvi. 

Vakar pēcpusdienā Dobeles novada Penkules pagastā dega labības rugāji viena hektāra platībā, savukārt Jēkabpils novada Ābeļu pagastā 200 m2 platībā. 

Latvijā aktīvi notiek ražas novākšana, līdz ar to pieaug izsaukumu skaits, kuros deg labības rugāji, siena ruļļi un lauksaimniecības tehnika. Ugunsgrēku skaitu un to postošās sekas iespējams mazināt, ievērojot piesardzību, apzinoties iespējamos riskus un tos savlaicīgi novēršot, piemēram, transportlīdzekļu dzinēju izplūdes caurules aprīkojot ar dzirksteļu slāpētājiem un uzraugot, lai dzinēja kolektora un izplūdes caurules savienojuma starplikās nebūtu plīsumu un bojājumu.

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 52 izsaukumu – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukums bija maldinājums.

Atstājiet komentāru