2024.gada 13. maijs

Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Aizsardzības ministrijas vadībā izveidota militārā poligona "Sēlija" starpinstitucionālā darba grupa

Aizsardzības ministrijas vadībā izveidota militārā poligona "Sēlija" starpinstitucionālā darba grupa

Aizsardzības ministrijas vadībā ir izveidota militārā poligona "Sēlija" starpinstitucionālā darba grupa, lai efektīvā veidā tālredzīgi risinātu ar militārā poligona izveidi gaidāmos izaicinājumus, izriet no valdības šodien akceptētās atbildes vēstules Saeimai.

Darba grupas sastāvā pārstāvjus deleģējusi Ekonomikas ministrija, Finanšu ministrija, Iekšlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Satiksmes ministrija, Veselības ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Zemkopības ministrija, Aizkraukles novada pašvaldība un Jēkabpils novada pašvaldība.

Darba grupas pirmo sanāksmi plānots organizēt šā gada septembrī, un turpmāk regulāri sasaukt sēdes vismaz reizi pusgadā, paredzot divpusēju sadarbību ar Aizsardzības ministriju pēc nepieciešamības.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets pērn vasarā konceptuāli atbalstīja jauna militārā poligona izveidi Aizkraukles un Jēkabpils novadu teritorijā. Poligons "Sēlija" ir Latvijas ieguldījums reģiona drošībā ar militāro poligonu 24 540 hektāri un militāro bāzi 54,7 hektāru platībā.

Plānots, ka poligona pirmo kārtu varētu pabeigt līdz 2025.gada nogalei un tam no valsts budžeta būs nepieciešami aptuveni 38 miljoni eiro. Poligona infrastruktūras nākamajām kārtām attiecībā uz finansējumu uzrunātas ASV.

Atstājiet komentāru