2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Jēkabpils Valsts ģimnāzija un Talsu 2.vidusskola triumfē "Lāses kausā" volejbolā

Jēkabpils Valsts ģimnāzija un Talsu 2.vidusskola triumfē "Lāses kausā" volejbolā

Par volejbola sacensību vispārizglītojošo skolu komandām "Lāses kauss" uzvarētājiem vecākajā grupā sestdien kļuva Jēkabpils Valsts ģimnāzija un Talsu 2.vidusskola.
 

Grupā, kurā sacentās 1994.-1997.gadā dzimuši puiši, Jēkabpils komandai sekoja Kokneses vidusskola un Aizputes vidusskola.

 

Savukārt tikpat vecām jaunietēm aiz Talsu 2.vidusskolas palika Daugavpils 3.vidusskola un Rīgas Angļu ģimnāzija.

 

Tikmēr 1998.-2001.gadā dzimušo zēnu grupā labākā bija Daugavpils 9.vidusskola, aiz sevis atstājot Vecpiebalgas vidusskolas un Skrundas 1.vidusskolas komandas.

 

Savukārt šajā vecuma grupā meitenēm triumfēja Zvejniekciema vidusskola, bet pārējās vietas uz goda pjedestāla aizņēma Daugavpils Centra vidusskola un Rīgas Angļu ģimnāzija.

 

Sacensību atklāšanā otro gadu pēc kārtas piedalījās Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš finālsacensību atklāšanas uzrunā pauda, ka "Lāses kauss" ir pierādījums tam, ka volejbols ir tautas sports un dalībniekiem novēlēja veiksmi šajās sacensībās, kā arī, daloties ar savu 45 gadu ilgo pieredzi volejbolā, norādīja, ka kaitīgie ieradumi neveicina sportistu izaugsmi.

 

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents un "Lāses kausa" iedibinātājs Atis Sausnītis ir gandarīts par šī pasākuma izaugsmi un cer, ka jaunieši aizvien vairāk pievērsīsies volejbola spēlei, veselīgam dzīves veidam un sportiskām aktivitātēm.

 

"2001.gadā, kad pirmo reizi tika organizēts "Lāses kauss", cerējām, bet nedomājām, ka šīs sacensības iegūs tik ļoti lielu interesi no jauniešiem, skolām un pašvaldībām. Šo trīspadsmit gadu laikā esam virzījušies tikai uz augšu. Katru gadu "Lāses kauss" pulcē aizvien vairāk dalībniekus, skolas un novadus," teica Sausnītis, sacensības dēvējot par veiksmes stāstu Latvijas volejbolā. "Šogad esam paplašinājuši atlases posma ģeogrāfiju, par ko ir liels prieks un gandarījums. Ceru, ka arī turpmāk spēsim šo projektu saglabāt un noturēt tā pozitīvo tendenci."

 

Savukārt tieslietu ministre Baiba Broka "Lāses kausa" atklāšanā, uzrunājot jauniešus, dalījās ar savām izjūtām piedaloties sacensībās.

 

"It kā jau parasti saka, ka sportā galvenais ir piedalīties, bet mēs visi, kas esam ar sportu uz "tu" un piedalāmies sacensībās, zinām, ka galvenais dzinulis ir uzvaras garša. Sports ir tā unikālā spēja, kādā mēs sevi veidojam - par personībām, par cilvēkiem, kas dzīvo kolektīvā un strādā komandā," teica Broka, dalībniekiem novēlot izjust uzvaras garšu, priecēt ar to sevi pašu, skolotājus, ģimenes, pilsētas, novadus un valsti kopumā, kā arī ticēt sev un savai komandai, jo ticība padara lietas skaistas un iespējamas.

 

Sacensību atklāšanā piedalījās arī Soču Ziemas olimpisko spēļu medaļu ieguvēji Oskars Melbārdis un Andris Šics. Uzrunā sacensību dalībniekiem Andris Šics vēlreiz spēlētājiem atgādināja, ka tikai ar smagu darbu var sasniegt panākumus.

 

"Lāses kauss" notika jau trīspadsmito reizi. Sacensībām ir divi posmi - atlases kārta un finālsacensības. Pirmajā posmā jeb atlases kārtā šogad piedalījās 76 pilsētas un novadi, no kuriem tika pārstāvētas 264 skolas, 714 komandas, kopskaitā 5984 dalībnieki.

 

Šis dalībnieku skaits gan bija nedaudz mazāks nekā pērn, kad kopā sacentās 6787 volejbolisti.

 

Finālsacensībās piedalījās 118 komandas, kas kopskaitā ir vairāk nekā 1200 dalībnieki no visas Latvijas. Arī šogad sacensībās piedalījās divas uzaicinātās komandas no Igaunijas.

 

Atstājiet komentāru