2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Basketbola čempioni - "Vulkan"

Basketbola čempioni - "Vulkan"

Noslēdzies 2012.gada Jēkabpils atklātā basketbola čempionāts, kurā 7 komandas 5 mēnešu garumā izspēlēja 2 apļus.
 
Lai arī pēdējā spēle vairs nebija noteicoša un vietu sadalījums bija skaidrs, pēdējā čempionātā spēlē tikās „Vulkan” un „Tornado” komandas. Ar rezultātu 85:75 spēles laukumā pārāki bija „Vulkan” basketbolisti (Matīss Caune – 22p, Artis Vecumnieks – 20p; Kaspars Ozoliņš – 21p, Edijs Dzenis – 17p), tādējādi kļūstot par 2012./2013.gada čempioniem.
 
Zelta medaļnieku vidū ir Edgars Čaupjonoks, Kristaps Čaupjonoks, Ervīns Zvirgzds, Justs Stradiņš, Matīss Caune, Kristaps Ļevāns, Dāvis Dāboliņš, Jānis Zvirgzds, Juris Kalniņš, Artis Vecumnieks, Emīls Gabrāns un Silvestrs Darbots.
Savukārt, sudraba medaļnieku rindās spēlēja Edgars Matulis, Edijas Dzenis, Uldis Pazuha, Edgars Graudiņš, Māris Trušelis, Kaspars Ozoliņš, Jānis Čaupjonoks, Guntis Apsītis, Igors Kurakulovs, Imants Beķers, Ģirts Plānis, Armands Mežčervjakovs, Justs Lūkins, Artūrs Matulis un Artūrs Škute.
 
Čempionāta bronzas medaļas savā īpašumā ieguva „Zem Elli” komanda, kurā spēlēja Edgars Turonoks, Artūrs Turonoks, Imants Vadonis, Jurģis Kalnietis, Mārcis Birste, Kārlis Jukšinskis, Andris Zapevalovs, Edgars Leja, Edgars Arnītis, Oskars
Prikulis, Matīss Čaupjonoks, Jānis Caune, Kristaps Leikučs un Aigars Kļaviņš. 4.vietā ar 18 punktiem ierindojās "Barkavas" komanda, 5.vietā – JSS A, 6.vietā – „Bebrīši” un 7.vietā - „ Džokeri”. Par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju kļuva Artūrs Elksnītis („Džokeri”), kas vidēji spēlē guva 28.33 punktus jeb 12 spēlēs - 340 p., kā arī savā īpašumā viņš ieguva labākā 3-punktu metienu izpildītāja nomināciju ar 12 spēlēs iemestu 41 trejaci. Par precīzāko soda metienu izpildītāju – 55/47 jeb 85.45% , kā arī labāko uzbrucēju tika nominēts Edijs Dzenis („Tornado”). Par labāko saspēles vadītāju atzina Edgaru Leju („Zem Elli”). Savukārt par 2012.gada Jēkabpils atklātā basketbola čempionāta vērtīgāko spēlētāju jeb MNP kļuva Artis Vecumnieks (”Vulkan”).
 
Kā ierasts, čempionāta noslēguma dienā ir arī konkursi gan spēlētājiem, gan skatītājiem. Slam dunk konkursā nepārspējams bija Juris Kalniņš, bet metienu konkursā no centra veiksmīgi precīzākais - Edgars Turonoks. Trīspunktu metienu konkursā ar 23 iegūtiem punktiem vienā minūtē uzvarētāja godā šogad tika Edgars Čaupjonoks. Skatītāju konkursā meistarīgākie bija Mairita un Jānis. Liels paldies komandām par atsaucību un pacietību, tiesnešiem par precizitāti un sporta nama darbiniekiem par rūpēm čempionāta organizēšanā.
 
Baiba Grasa,
Jēkabpils sporta centra sporta organizatore

Atstājiet komentāru