2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

BK “Jēkabpils” spēlētāji tikās ar bērniem no rudens dienas nomentes

BK “Jēkabpils” spēlētāji tikās ar bērniem no rudens dienas nomentes

31. oktobra pēcpusdienā BK “Jēkabpils” komandas spēlētāji treniņu starplaikā tikās ar bērniem, lai pastāstītu vairāk par sevi, Jēkabpils basketbola komandu un iemācītu bērniem kādus īpašus basketbola paņēmienus.

Uz tikšanos ar bērnu un jauniešu nometnes “Zemūdens Valstība” dalībniekiem bija ieradušies trīs BK “Jēkabpils” spēlētāji: jēkabpilietis Edgars Leja un viesspēlētāji no Amerikas - Trojs Bārnijs un Kamerons Randls. Bērni sagaidīja jēkabpiliešu spēlētājus priecīgi satraukti, jo šai īpašajai tikšanās reizei bija cītīgi gatavojušies – sagatavoti milzum daudz jautājumu. Nometnes dalībnieki uz pasākumu bija paņēmuši savas basketbola bumbas, lai tās salīdzinātu ar profesionālājām, ko bija sagādājuši mūsu basketbolisti. BK “Jēkabpils” puiši tika pārsteigti ar priekšnesumiem no nometnes bērnu puses.

Atbildot uz bērnu jautājumiem, kas tika uzdoti arī angļu valodā, BK “Jēkabpils” spēlētāji bija ļoti atvērti un iedrošināja bērnus uz aktīvu komunikāciju. Bērni tikšanās laikā uzzināja informāciju par katru spēlētāju individuāli, par to, no kāda vecuma profesionālie basketbolisti ir sākuši spēlēt basketbolu, par sasniegtajiem rezultātiem, valstīm, kurās ir aizvadītas spēles. Nometnes dalībnieki jautāja sev aktuālus jautājumus – par ko basketbolisti vēlējās kļūt, kad bija mazi un cik lielās ģimenēs ir auguši mūsu spēlētāji. Izrādās, ka Kamerons Randls ir kuplas bērnu ģimenes desmitais - pats jaunākais bērns. Edgara Lejas un Kamerona Randla bērnības sapnis bija kļūt par ugunsdzēsējiem, bet Trojs Bārnijs jau no bērnībā zināja, ka vēlas nodarboties ar profesionālo sportu, taču ne ar basketbolu, bet gan ar amerikāņu futbolu.

Sirsnīgajai tikšanās reizei turpinoties, basketbolisti kopīgi ar bērniem veidoja lidmašīnas no papīra, rādīja dažādus trikus ar basketbola bumbu un skatījās bērnu sagatavotos priekšnesumus. Neviltots prieks bērnu acīs bija tad, kad pienāca brīdis saņemt autogrāfus no basketbolistiem un kopīgi fotografēties.

Pirms 3. novembra BBL spēles Somijā pret BK “Pyrinto” BK “Jēkabpils” basketbolistus pozitīvi uzlādēja bērnu iedvesmojošie vārdi un atmosfēra tikšanās reizē.

 

Nākamā mājas spēle, kad jēkabpilieši savu komandu varēs vērot klātienē, notiks 6. novembrī plkst. 19.30 Jēkabpils Sporta namā pret BK “BA Turība”.

Atstājiet komentāru