2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Talantīgākie puiši tiek uzņemti BK "Jēkabpils" jauniešu komandā

Talantīgākie puiši tiek uzņemti BK "Jēkabpils" jauniešu komandā

Turpmāk basktbola klubam "Jēkabpils", tāpat kā visiem prestižākajiem basketbola klubiem būs ne vien sava profesionāļu komanda, bet arī jauniešu komanda un, lai veidotu jauniešu apmācību sistēmu, ir nodibināta biedrība "Austrumlatvijas jaunatnes sporta aģentūra", kura šonedēļ no 16. līdz 20. jūlijam organizēja jauno, talantīgo basketbolistu atlasi un apmācības. 

 

To laikā ar jauniešiem strādāja arī "Individuālās sagatavošanas basketbola skolas" treneri - Jāns Šulcs un Rūdolfs Gobnieks.

 

Pēdējā treniņu dienā Radio1 tikās ar šīs atlases nometnes kuratoru, BK "Jēkabpils" spēlētāju Kasparu Ciprusu, kurš nesen pievienojies komandai. Viņš basketbola kluba „Jēkabpils" sniegumu pirmajā pastāvēšanas gadā novērtēja kā ļoti labu - komanda palika 5.vietā.

 

 

"Šogad mēs spēlēsim Baltijas Basketbola līgā (BBL), un tas ir ļoti liels sasniegums komandai kas pastāv tikai otro gadu. Un ja komanda grib sasniegt lielus mērķus, tad to nevar īstenot bez apakšstruktūras – jauniešu sistēmas. Šī vasaras atlase bija pirmais solis, lai izveidotu jauniešu struktūru, lai bērni iepazītu mūs, mēs – bērnus un viņu vecākus, vietējos trenerus.

Šajā nometnē atlasījām spējīgākos savā vecuma grupā. Tie ir 24 bērni, kas ir sadalīti divās grupās, tie ir no 1997.gada līdz 2001.gadam dzimušie zēni no Jēkabpils, Krāslavas, Rēzeknes, Alūksnes, Līvāniem un Balviem. Pēc šīs nometnes mēs piedāvāsim pašiem spējīgākajiem un perspektīvākajiem vietas jauniešu komandā. Viņiem tiks piedāvātas vietas internātā. Sportiskajā izaugsmē palīdzēs komandas galvenais treneris Edgars Teteris," par nometni stāsta K.Cipruss. 
 
Individuālās sagatavošanas basketbola skolas pārstāvis Rūdolfs Gobnieks stāsta, ka šī bija pirmā tāda atlase un apmācības, kurās bija pieaicināti viņa dibinātās skolas pārstāvji. Viņiem bija uzticēti rīta treniņi, kuros galvenais uzdevums bija individuālās meistarības izkopšana basketbolā un fiziskā sagatavotība.
 
 
"Šādu skolu kā Jēkabpilī nav daudz, un mēs būtu priecīgi, ja to būtu vairāk – vajadzētu vismaz 10 tādu skolu. Bet tāmlielākoties pietrūkst finansējuma," vērtē R.Gobnieks. 
 
Vērtējot basketbola popularitāti, viņš uzsver, ka "basketbols ir sporta veids numur viens Latvijā, tas ir nacionālais sporta veids, kaut arī ir nedaudz zaudējis savu prestižu mūsu basketbolistu izdarību, viņu tikumu un paradumu dēļ."
 
Otrs Individuālās sagatavošanas basketbola skolas pārstāvis Jānis Šulcs stāstīja par to, kādi ēšanas paradumi jāizkopj, ja vēlas nodarboties ar sportu.
 
Paši nometnes dalībnieki šo atlasi vērtē pozitīvi. Jēkabpilietis Dāvis Šteinerts: "Mani uzaicināja treneris. Pats ar basketbolu nodarbojos jau 9 gadus. Protams, spēka uz nometnes beigām paliek arvien mazāk, bet tas ir ļoti lietderīgi. Galvenais, ko esmu ieguvis šajā nometnē, ir pašpārliecība. Bez tam bija iespēja apgūt vairkus jaunus vingrinājumus, kas var noderēt treniņos arī turpmāk." Dāvis uzsver, ka viņa mērķis ir profesionālais basketbols, iespēja nākotnē spēlēt kādā profesionālā komandā.
 
Savukārt K.Cipruss izteica pateicību Jēkabpils pilsētas pašvaldībai: "Es gribētu pateikt milzīgu paldies Salceviča kungam par sniegto atbalstu un domei, jo bez viņiem, protams, nekas nesanāktu, un protams, Individuālās sagatavošanas basketbola skolas speciālistiem, kas atbrauca un palīdzēja mums ar savu padomu. Tāpat liels paldies Mārim Gulbim no Ventspils, kurš ir pazīstama persona basketbolā, un Rinaldam Sirsniņam, kurš atrada laiku, atbrauca un deva padomu bērniem."
 
Māra Grīnberga
 
bass2
 
 
bass4

Atstājiet komentāru