2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Jēkabpiliešiem astotā uzvara LBL pret BK "Latvijas Universitāte"

Jēkabpiliešiem astotā uzvara LBL pret BK "Latvijas Universitāte"

13. novembrī Jēkabpils Sporta namā BK „Jēkabpils” aizvadīja devīto spēli „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL) pret BK „Latvijas Universitāte”. Jēkabpilieši smagā cīņā uzvarēja pretiniekus, savā kontā ieskaitot vēl vienu uzvaru LBL čempionātā (astotā no deviņām aizvadītajām). Spēles rezultāts - 84:69 „lūšu” labā.

 

Pēc gūtās traumas spēlē pret BK „BA Turība” šajā spēlē laukumā atgriezās Mihals Hlebovickis. Rinalds Sirsniņš traumas dēļ izlaida jau otro spēli pēc kārtas. Cīņu pret BK „Latvijas Universitāte” jēkabpilieši aizvadīja deviņu spēlētāju sastāvā.

Spēles pirmo puslaiku komandas aizvadīja samērā līdzīgi. Lielas problēmas BK „Jēkabpils” aizsardzībai sagādāja pretinieku agresīvais uzbrukums. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 44:45, BK „Latvijas Universitāte” labā.

Trešo ceturtdaļu mājinieki uzsāka nepārliecinoši. Ceturtdaļas vidū tika aizvadīts minūtes pārtraukumu, kurš izrādījās ļoti noderīgs BK „Jēkabpils”. Komanda sāka spēlēt ar lielāku uzsvaru uz aizsardzību, kā arī uzlaboja metienu precizitāti uzbrukumā, kas ļāva izvirzīties vadībā un sākt atrāvienu. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 61:56.

Ceturtajā ceturtdaļā BK „Jēkabpils” turpināja krāt punktus. Skaistu punktu spēlei pielika precīzs Mārtiņa Kravčenko tālmetiens lēcienā. Spēle noslēdzās ar rezultātu 84:69, BK „Jēkabpils” labā. Šī uzvara ir jau septītā pēc kārtas LBL.

Pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs spēlē pret BK „Latvijas Universitāte” - Kamerons Randls ar 28 gūtiem punktiem komandas labā, 15 atlēkušās bumbas un 10 gūti punkti spēlē pieder Jānim Pozņakam.

„Mēs negaidījām vieglu spēli, bet kaut kur zemapziņā nenoskaņojāmies kārtīgi spēlei. Likās, ka ir kaut kāda uzvaras sērija un ka uzvaras turpināsies krāties tikpat viegli, bet tā nebūs. Ir uzkrājies nogurums, nekoncentrēšanās, un tas viss noved pie tā, ka spēlējam vāji. Mēs pilnībā izgāzām aizsardzību pirmajā puslaikā, tāpēc spēle izvērtās tik smaga. Saku paldies komandai, ka varēja saņemties, it sevišķi aizsardzībā, un mēs šo spēli uzvarējām. Mums ir jākoncentrējas vairāk spēlei, jābūt agresīviem 40 minūtes, nevis 20, 15 vai 30 minūtes”, spēli komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris.

LBL, 13. novembris

BK Jēkabpils - Latvijas Universitāte 84:69 (18:17, 26:28, 17:11, 23:13) BK Jēkabpils: Randls 28, Kravčenko 12, Veselovs 10, Virsis 8, Pozņaks 9 (15 atl.b.), Hlebovickis 9, Barnīss 6, Leja 2, Arnītis

BK „Jēkabpils” šobrīd saglabā stabilu otro vietu LBL pamatturnīra tabulā.

Nākamā spēle LBL notiks sestdien, 16. novembrī plkst. 17.00 izbraukumā pret „Jūrmala/Fēnikss. Spēle norisināsies „Taurenītis” sporta namā.

Atstājiet komentāru