2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

BK "Jēkabpils" atkārtoti uzvar BK "Saldus"

BK "Jēkabpils" atkārtoti uzvar BK "Saldus"

4. decembrī „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL) jēkabpilieši izbraukumā tikās ar BK „Saldus”. Spēle aizritēja spraigi un noslēdzās ar rezultātu 81:71 BK „Jēkabpils” labā. Arī pirmo savstarpējo šīs sezonas spēli BK „Jēkabpils” noslēdza ar uzvaru.

BK „Jēkabpils” spēli izbraukumā aizvadīja tikai sešu spēlētāju sastāvā. Kamerons Randls un Pāvels Veselovs nebija iekļauti spēles pieteikumā traumu dēļ. Trojs Bārniss (arī trauma) un Artis Arnītis spēlei tika pieteikti, taču laukumā tā arī nedevās.

Spēles pirmo puslaiku BK „Jēkabpils” aizvadīja ne visai pārliecinoši – pretinieki gandrīz visu puslaiku atradās vadībā ar nelielu punktu pārsvaru. Rezultāts pēc otrās ceturtdaļas – trīs punktu deficīts jēkabpiliešiem (38:41).

Trešās ceturtdaļas sākumā jēkabpilieši paveica pārsteidzošu izrāvienu, četru minūšu laikā gūstot trīspadsmit punktus pēc kārtas. Ceturtdaļas astotajā minūtē BK „Jēkabpils” izdevās panākt lielāko pārsvaru šajā spēlē (+14). Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 64:55.

Pēdējā ceturtdaļā BK „Saldus” nepadevās „lūšu” spiedienam, un ceturtdaļas sākums aizritēja līdzvērtīgā cīņā. Neskatoties uz pretinieku neatlaidību, spēles beigu daļā BK „Jēkabpils” parādīja, ka ir krietni meistarīgāka komanda, un par spīti īsajam soliņam noslēdza spēli ar desmit punktu pārsvaru. Spēles beigu rezultāts – 81:71.

„Šajā spēlē mēs bijām septiņu spēlētāju sastāvā un pirmo puslaiku nevarējām spēlēt agresīvi – zemapziņā mums sēdēja tas, ka ir jāpietaupa gan spēki, gan personīgās piezīmes. Puslaikā mēs izrunājām to, ka neskatoties uz mūsu minimālajiem resursiem, mums tomēr jābūt agresīvākiem gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. To izdevās īstenot otrajā puslaikā – mēs nospēlējām agresīvāk un piespiedām pretiniekus kaut kur kļūdīties. Pretiniekiem problēmas sagādāja mūsu zonas aizsardzība, vairāki ātrie uzbrukumi. Tas nesa rezultātu, un mums izdevās BK „Saldus” mazliet iegrožot,” spēles gaitu komentē BK „Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris.

BK „Jēkabpils” līderi šajā spēlē: Mārtiņš Kravčenko - 19 punkti, Mihals Hlebovickis - 13 punkti un 10 atlēkušās bumbas.

Sezonai uzņemot apgriezienus, aktuāls jautājums ir par komandas sastāvu, ko Edgars Teteris komentē šādi: „Komandai plāns ir atjaunot spēkus, saārstēt traumas un censties „nenogalināt” tos spēlētājus, kas ir palikuši veseli, jo viņiem ir jāiztur milzīga slodze. Mēs meklējam papildinājumus. Pašreiz runājam ar Jēkabpilī ļoti zināmu spēlētāju, bet es negribu minēt konkrētu vārdu, uzvārdu, kamēr nav panākta nekāda vienošanās. Mēs paši saprotam, ka tie resursi, kas mums ir, nav pietiekami. Mēs aktīvi pie tā strādājam, jo sezona vēl ir gara un tā būs grūta!”

LBL, 4. decembris

BK „Jēkabpils” – BK „Saldus” 81:71 (20:22, 18:19, 26:14, 17:16)

Jēkabpils: Kravčenko 19, Sirsniņš 18, Pozņaks 15, Hlebovickis 13, Leja 10, Virsis 6, Bārniss, Arnītis.

Nākamā LBL spēle atkal notiks izbraukumā. Sestdien, 7. decembrī plkst. 18.30 BK „Jēkabpils” aizvadīs spēli pret BK „Barons Kvartāls”, Mārupes sporta centrā.

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „PMK”, SIA „Pata”, SIA „Mikor”, AS „LNK industries”.

 

Foto: BK "Jēkabpils" vs BK "Valmiera" (30.11)

Atstājiet komentāru