2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

"VEF Rīga" otrajā puslaikā atņem uzvaru Jēkabpils komandai (FOTO)

"VEF Rīga" otrajā puslaikā atņem uzvaru Jēkabpils komandai (FOTO)

2. aprīlī „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā BK „Jēkabpils” mājās uzņēma čempionvienību BK „VEF Rīga”. Spēle, kā jau bija gaidāms, izvērtās saspringta (21:17, 27:18, 7:25, 13:23). Jēkabpilieši pēc veiksmīga 1. puslaika (48:35) spēles otrajā daļā tomēr piekāpās viesiem – 68:83.

Nozīmīgo maču pret trīskārtējiem LBL čempioniem izlaida divi BK „Jēkabpils” spēlētāji: Pāvels Veselovs, kurš jau kādu laiku ārstē traumu, un negaidīti – Trojs Bārniss.

Spēli mājās, skaļā un līdzjutēju pārpildītā zālē, jēkabpilieši uzsāka nedroši, vefiešiem izvirzoties vadībā (0:6). Taču jau pirmā ceturkšņa piektajā minūtē situācija laukumā krasi mainījās – BK „Jēkabpils” ar aktīvu darbību aizsardzībā samazināja punktu deficītu un uzņēmās iniciatīvu mačā (10:8), ko, par pārsteigumu pretiniekiem un sajūsmu līdzjutējiem, pārliecinoši noturēja līdz pat pirmā puslaika beigām – 48:35. Pirmajā puslaikā „lūši” izcēlās ar tālmetienu augsto precizitāti (9/16 – 56,2%), kas savukārt neizdevās pretiniekam (2/10 – 20%). Pirms došanās puslaika pārtraukumā visi spēlē esošie BK „Jēkabpils” spēlētāji bija guvuši punktus, visveiksmīgāk tas izdevās Rinaldam Sirsniņam un Mārtiņam Kravčenko – katram pa deviņiem punktiem.

Otrais puslaiks spēlē veica savas korekcijas. Pirmās četras minūtes BK „Jēkabpils” aizvadīja tukšā, kamēr vefiņam 10 punkti (48:45). Jēkabpils komandai manāmi zuda pārliecība un precizitāte metienos. Jau piektajā minūtē viesi izcīnīja vadību (50:51), ko vēl uz brīdi izdevās labot Jānim Pozņakam (52:51). Šis rezultāts spēlē iezīmējās kā „lūšu” pēdējais pārsvars – turpmāk „VEF Rīga” pilnībā pārņēma vadības grožus. Emocionālā mājas spēle pret spēcīgo pretinieku – BK „VEF Rīga” noslēdzās ar 15 punktu deficītu – 68:83.

„Es redzēju, ka Oskaram Virsim otrajā puslaikā nepamatoti tika iedota tehniskā piezīme, tas bija lūzuma brīdis. Viņš mums bija svarīgs spēlētājs, ņemot vērā, ka Trojs nespēlēja. Neviena cita nebija, kam aizstāt viņa pozīciju. Tas mūs izsita visvairāk. Mēs ar Oskaru varētu spēlēt citu, labāku aizsardzību. Nevajadzēja samest, bet vajadzēja vienkārši atsisties, tā bija problēma. Pretinieki otrajā puslaikā pamainīja aizsardzību, kas izsita mūsu komandu, mūsējie apstājās. Uzbrukumā mācība – mēs nebijām pietiekoši agresīvi. Un klāt tam respekts pret VEF, tas arī jāņem vērā,” komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

„Es gribu apsveikt pretiniekus – BK „Jēkabpils” – ar lielisku spēli. Komanda spēlēja nepilnā sastāvā, cīnījās, pat uzvarēja pirmajā puslaikā. Spēle bija smaga! Un pie reizes atvainojos par pēdējo minūtes pārtraukumu spēlē*, tas bija emocionāls lēmums, nekā personīga,” spēli komentēja „VEF Rīga” galvenais treneris Mindaugas Butautas.

*„VEF Rīga” septiņas sekundes pirms spēles beigām pie viennozīmīga uzvaras rezultāta – 68:80, izmantoja divus spēles pārtraukumus, pēc kuriem guva trīs papildus punktus pie jau esošā pārsvara (68:83).

Rezultatīvāko sniegumu 34. LBL regulārā turnīra mačā uzrādīja amerikānis Kamerons Randls ar 14 punktiem komandas labā.

LBL, 2. aprīlis

„Jēkabpils” – „VEF Rīga” 68:83 (21:17, 27:18, 7:25, 13:23)
Jēkabpils: Randls 14, Sirsniņš 11, Aleksejevs 10, Pozņaks 10 (10 atl.b.), Kravčenko 9, Sokolovs 6, Virsis 5, Hlebovickis 3, Leja.

Pēc zaudējuma pret vefiešiem situācija turnīra tabulā ir saspringta, BK „Jēkabpils” ar vienādu rezultātu (24/10) dala trešo vietu ar BK „Valmiera”, kura tajā pat vakarā guva uzvaru pār BK „Jūrmala/Fēnikss”.

Nākamā spēle būs pēdējā LBL regulārā turnīra mājās. Sestdien, 5. aprīlī, pl. 18.00 uzņemsim turnīra piektās vietas īpašniekus, viesus no Liepājas – BK „Liepāja/Triobet”. Nāc un atbalsti savējos!

Basketbola klubu "Jēkabpils" atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, "LDZ Cargo", SIA "Jēkabpils PMK", SIA "Pata", SIA "Mikor", AS "LNK industries".

Foto: Lāsma Irša

Atstājiet komentāru