2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

"Jēkabpils" iekļūst LBL pusfinālā

"Jēkabpils" iekļūst LBL pusfinālā

Pirmdien, 21. aprīlī BK „Jēkabpils" izbraukumā izcīnīja uzvaru „Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla ceturtajā posmā pret BK „Liepāja/Triobet" (87:73). Uzvara pār liepājniekiem nodrošina „lūšu" dalību LBL pusfinālā, pie rezultāts sērijā 3:1. BK „Jēkabpils" savam mērķim ir pietuvojies pavisam tuvu!
 

Pie pamatīga trokšņa Liepājas Olimpiskajā centrā sākās cīņa pret BK „Liepāja/Triobet". Pateicoties Troja Bārnisa un Rinalda Sirsniņa precīzajiem metieniem spēles sākumā, BK „Jēkabpils" izvirzījās vadībā ar rezultātu 7:0. Gandrīz četras minūtes cīņā pretinieki nespēja „uzlauzt" jēkabpiliešu grozu. Tikai no pirmā ceturkšņa vidus sākās rezultatīvs basketbols, kur jēkabpilieši izrādījās sekmīgāki uzbrukumā un precīzāku metienos, noslēdzot pirmo cīņas nogriezni ar plusa atzīmi – 17:13.
 
Otrajā ceturtdaļā mainījās spēles raksturs. Pirmajās trīs minūtēs pretiniekam padevās strauja pakaļdzīšanās un ar precīziem tālmetieniem mājinieki pārņēma līderpozīciju (17:22). Sākas spraiga un nervoza spēle, jēkabpiliešiem atrodoties iedzinējos. No otrās ceturtdaļas sestās minūtes Jēkabpils komandas amerikāņi Bārniss un Randls jēkabpiliešu rezultātu papildināja ar būtiskiem pieciem punktiem (27:28). Sākas cīņa punkts punktā, komandām savā starpā apmainoties pamatā ar precīziem tālmetieniem. Ar Jurija Aleksejeva gūto punktu septītajā minūtē BK „Jēkabpils" atguva vadību – 33:31. Līdz puslaika pārtraukumam cīņā vēl notika maiņas vadībā, taču Bārnisa precīzi izpildītie soda metieni puslaika izskaņā ļāva komandai pārtraukumā doties ar minimālu vadību (37:36).
 
Otrais puslaiks iesākās ar Rinalda Sirsniņa precīzi izpildīto tālmetienu, nostiprinot minimālo vadību (40:36), uz ko pretinieks ātri reaģēja un guva atbildes punktus, taču ne pietiekoši, lai mainītu spēles turpmāko gaitu. Situācija puslaikā laukumā bija nokaitēta, par ko liecināja saņemto piezīmju skaits un brīžiem haotiskie uzbrukumi spēlē. Neskatoties uz „uzvilkto" spēli, „lūši" prasmīgi noturēja vadību un trešo ceturtdaļu noslēdza Jēkabpils zīmē – 58:55. Atlikušās 10 minūtes cīņā jēkabpilieši uzsāka ar veiksmīgu izrāvienu un sasniedza drošu 10 punktu pārsvaru (67:57). Izšķirošajās ceturtdaļfināla minūtēs BK „Jēkabpils" bija pārliecinošāki un precīzāki metienos par sāncensi, kas ļāva palielināt jau esošo punktu pārsvaru (74:62) un izšķirt spēles likteni. Līdz spēles beigām „lūši" sasniedza lielāko punktu pārsvaru (+14), sagraujot pretinieku mājās. BK „Jēkabpils" LBL ceturtdaļfināla ceturto maču pret BK „Liepāja/Triobet" noslēdza ar rezultātu 87:73, nodrošinot vietu LBL pusfinālā.
 
 
Rezultatīvākie vīri BK „Jēkabpils" rindās, tāpat kā iepriekšējā mačā, ar 24 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Trojs Bārniss, Rinalds Sirsniņš 22, Kamerons Randls – 19 punkti.
 

„Šajā cīņā raksturs bija stiprāks, mēs bijām stiprāki. Spēles beigās Liepāja parādīja, ka nemāk zaudēt, ar rupjiem sodiem, izgājieniem. Viņi sabojāja man visu iespaidu par komandu. Normāli cīnījās šajā sērijā, bet beigās sāka nodarboties ar muļķībām. Tas nav solīdi. Taču ir prieks, ka izdevās! Jēkabpils to ir pelnījusi! Ar tādu apjomu ķerties klāt pie kluba organizēšanas, zāle ir līmenī, fani! Veidojas labs klubs. Pilsētas un mēra atbalsts, divos gados to panākt, to visi ir pelnījuši! Par pusfinālu - nav pārdomāts grafiks izslēgšanas mačiem, kamēr citi atpūšas, citi spēlē. Mēs esam fiziski grūtākā pozīcijā nekā pretinieks BK „Ventspils". Ja mēs to varēsim pārvarēt, tad varēsim. Galvenais cienīgi izturēt. Centīsimies darīt, ko varam! „ komentēja BK „Jēkabpils" galvenais treneris Igors Miglinieks.
 
 
BK „Jēkabpils" – BK „Liepāja/Triobet" 87:73 (17:13, 20:23, 21:19, 29:18)
 

„Jēkabpils": Bārniss 24 (9 ab), Sirsniņš 23, Randls 19 (6 ab), Aleksejevs 10 (11 ab), Kravčenko 4, Pozņaks 4, Veselovs 3, Virsis, Hlebovickis, Sokolovs, Leja, Arnītis.
 

Ar uzvaru pret BK „Liepāja/Triobet" BK „Jēkabpils" sērijā sasniedza nepieciešamo rezultātu 3:1, lai pirmo reizi kluba vēsturē aizvadītu cīņu LBL pusfinālā! Līdz trim uzvarām pusfinālā jēkabpilieši cīnīsies pret līdervienību BK „Ventspils". Ceturtdaļfināla cīņa ir noslēgusies arī BK „Valmiera" un BK „Jūrmala/Fēnikss" pārim, kur pēdējā mačā uzvaru guva jūrmalnieki (3:1), tālāk turpinot cīņu pret BK „VEF Rīga".
 

Nākamā spēle jau pusfinālā tiks aizvadīta piektdien, 25. aprīlī pret BK „Ventspils" izbraukumā (Ventspils OC). Spēles laiks vēl tiks precizēts.
Par play-off ziņām, spēļu grafikiem, tiešraidēm seko līdzi BK „Jēkabpils" mājas lapā – www.bkjekabpils.lv
Izmantoties resursi:


basket.lv


Basketbola klubu „Jēkabpils" atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo", SIA „Jēkabpils PMK", SIA "Pata", SIA „Mikor", AS „LNK industries".
Informāciju sagatavoja:


Līva Stašule
BK „Jēkabpils"
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru