2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Basketbola sezonas atklāšanas spēle noslēdzas ar BK "Jēkabpils" uzvaru

Basketbola sezonas atklāšanas spēle noslēdzas ar BK "Jēkabpils" uzvaru

Piektdien, 26. septembrī BK „Jēkabpils” atzīmēja 2014./2015. gada sezonas atklāšanu, kas tiks aizvadīta kā „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā (LBL), tā arī Baltijas Basketbola līgā (BBL). Pasākumā tika prezentēts komandas jaunās sezonas sastāvs, saņemti iedvesmas vārdi no viesiem, kā arī aizvadīta draudzības spēle pret BK „Ogre”, kurā pārliecinoši uzvarēja „lūši” – 96:59.

Sezonas atklāšanas pasākums tika apmeklēts kuplā skaitā, kas liecina par to, ka basketbols Jēkabpilī ir jau neatņemama sastāvdaļa un dzīvo ikviena jēkabpilieša sirdī. BK „Jēkabpils” komandas prezentācijā kopumā tika pieteikti 12 spēlētāji: Rinalds Sirsniņš, Pāvels Veselovs, Edijs Stiebriņš, Oskars Virsis, Toms Kohanovs, Mikus Sokolovs, Artūrs Dušelis, Jānis Pozņaks, Devins Teilors (Devin Taylor), Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Kravčenko, kā arī spēlētājs, kas komandā pieņemts uz pārbaudes laiku – Povilas Čukinas (Lietuva). Amerikānis Terenss Džouns (Terense Jones) pārbaudes laiku BK „Jēkabpils” rindās nav izturējis un ir devies mājup.

Sezonas ieskaņā uz pasākumu bija ieradušies un labus vārdus komandai teica īpaši viesi. No BK „Jēkabpils” vadības puses svētku uzrunu teica Aivars Kraps. Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs un ģenerālsponsora „LdzCargo” pārstāvis Viktors Valainis arī pievienojās sveicieniem. Ar īpašām ovācijām tika sagaidīts aizgājušās sezonas galvenais treneris Igors Miglinieks, kā arī Mihals Hlebovickis, kurš Jēkabpils komandas sastāvā aizvadīja divas sezonas un kopā ar cīņu biedriem ieguva LBL bronzu. Šobrīd Hlebovickis ir BK „Ogre” spēlējošais treneris.

Pēc pasākuma oficiālās daļas sekoja kulminācija – draudzības spēle: BK „Jēkabpils” pret BK „Ogre”. Jau no spēles pirmajām sekundēm, ar enerģiska līdzjutēju atbalstu, jēkabpilieši izvirzījās pārliecinošā vadībā, veicot virkni bezierunu uzbrukumu pēc kārtas. „Lūši” visu turpmāko spēli atradās drošā attālumā no pretinieka un ar katru spēles ceturtdaļu palielināja punktu starpību (24:12, 27:17, 26:15, 19:15). Spēles iznākums vairs nepārsteidza nevienu – pārliecinoša uzvara ar rezultātu 96:59. Izteikts līderis BK „Jēkabpils” rindās – Mārtiņš Kravčenko ar 18 gūtiem punktiem komandas labā.

BK „Jēkabpils”: Kravčenko 18, Dušelis 12, Virsis 10, Čukinas 10, Pozņaks 10, Teilors 10, Sokolovs 9, Sirsniņš 9, Veselovs 6, Kohanovs 2, Stiebriņš.

Jēkabpiliešiem būs tas gods atklāt arī visas „Aldaris” LBL sezonu – cīņa pret BK „Valmiera” notiks jau 1. oktobrī, plkst. 18.30 Valmierā. Taču pavisam drīz, 5. oktobrī, BK „Jēkabpils” aizvadīs arī pirmo oficiālo līgas pamatturnīra spēli arī savā laukumā, spēlējot pret BK „Latvijas Universitāte”. Spēles sākums – plkst. 18.00.

BK „Jēkabpils” saka paldies sezonas atklāšanas pasākuma apmeklētājiem: faniem, atbalstītājiem, interesentiem un viesiem. Pasākumā tika gūtas tās emocijas, kas nepieciešamas komandai visu turpmāko sezonu – pretī uzvarām!

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “LIK Sistēmas”, AS „LNK industries”.

Informāciju sagatavoja:
Līva Stašule
BK "Jēkabpils" sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru