2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Laiks Latvijas volejbola pavasara "gardajam desertam" – finālserijai

Laiks Latvijas volejbola pavasara "gardajam desertam" – finālserijai

Ar spēli Jēkabpilī šodien startēs Latvijas volejbola čempionāta finālsērija. “RTU/Robežsardze Jūrmala” un “Jēkabpils Lūši” pirms gada sarūpēja Latvijas volejbola desmitgades finālsēriju gan intrigas, gan sportiskajā ziņā. Šogad būs grūti atkārtot otro, taču intriga sagaidāma ne mazāka. Pirmās cīņas sākums šovakar plkst. 19.40, tiešraide LTV7.

Abas komandas šosezon tikušās ne reizi vien. Superkausa izspēlē un Latvijas kausa finālā pārāki bija jēkabpilieši, bet Baltijas līgā abas reizes uzvarēja jūrmalnieki. Palikušas bez iekļūšanas Baltijas līgas “Final 4”, abas Latvijas vadošās komandas sev jūtami saīsināja sezonu, ļaujot par Baltijas godalgām cīnīties trim Igaunijas un vienam Lietuvas klubam. Tagad priekšā ne mazāk būtiskās Latvijas čempionāta izšķirošās cīņas.

Aizvadītā gada pavasarī abas komandas mērojās spēkiem ļoti aizraujošā un sportiski ļoti niknā finālsērijā, kurā pārāki beigās bija “Jēkabpils lūši”, kuri finālsērijas ievadā līdz trim uzvarām nonāca zaudētājos ar 0-2, taču beigās triumfēja ar 3-2. Starpsezonā abu komandu sastāvi krietni pamainījās, taču spēku samēra ziņā nekas daudz nav mainījies – abām ir līdzīgas iespēja iegūt Latvijas čempionāta zeltu arī šogad. Lai gan sportiskais līmenis ir krities, kas skaidrojams ar vairāku līderu došanos uz ārzemju klubiem, savstarpējais niknums nav mazinājies. Nelielas priekšrocības, iespējams, ir jēkabpiliešiem, kuri uzvarējuši abās titulu cīņās šosezon (kausa fināls un Superkauss). Tik pat droši var apgalvot, ka Raimonda Vildes padotie jūrmalnieki nevēlēsies samierināties ar finālistu statusu un mēģinās iegūt zeltu.

Īstā – kaujas sastāva meklējumi ir abu komandu līdzīgā šīs sezonas iezīme. Izskatās, ka pavasarim tuvojoties gan Mārcis Obrumans, gan Raimonds Vilde ir tikuši skaidrībā par saviem galvenajiem darītājiem komandā, tāpēc fināls solās būs tiešām baudāms.

Jānis Celmiņš
/sportacentrs.com

Pirmā spēle jau šovakar Jēkabpilī (tās sākums plkst. 19.40), kurai sekos cīņas ceturtdien Jūrmalā un svētdien Jēkabpilī. Trīs spēles nepilnas nedēļas laikā nav ierasta lieta ne vienai, ne otrai komandai. Šis būs vēl viens ne mazāk svarīgs aspekts “kapiņā” par Latvijas čempionāta zeltu. Ja būs nepieciešamas visas piecas spēles, tās tiks izspēlētas 11 dienās.

Atstājiet komentāru