2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

BK “Jēkabpils” kļūst par “Ramirent” NBL vicečempioniem

BK “Jēkabpils” kļūst par “Ramirent” NBL vicečempioniem

Otrdien, 10. maijā, Jelgavas sporta hallē trešo reizi tikās BK „Jēkabpils” un BK „Jelgava”, lai cīnītos par „Ramirent” Nacionālās basketbola līgas („Ramirent” NBL) čempionu titulu. Lai cik neatlaidīgi un pašaizliedzīgi cīnījās „lūši”, jelgavniekus pieveikt neizdevās, mačs noslēdzās ar rezultātu 85:96, un sērija ar – 3:0. Mājinieki tika kronēti par čempioniem, bet jēkabpilieši savā 10. jubilejas gadā saņēma godam nopelnītās sudraba medaļas. 

Spēle iesākās līdzvērtīgā cīņā, un pēc diviem tālmetieniem jēkabpilieši sasniedza piecu punktu pārsvaru (21:16). Tomēr līdz ceturtdaļas izskaņai jelgavnieki rezultātu izlīdzināja (23:24) un turpmāko cīņu „lūšiem” apdraudēt viņu vadības grožus vairs neļāva. Trešā finālcīņa noslēdzās ar rezultātu 85:96 jelgavnieku labā. 

Kā jau raksturīgi jelgavniekiem, viņi ražīgi meta no tālmetienu līnijas („Jēkabpils” – 7/20, „Jelgava” – 15/39), kā arī prasmīgi izmantoja „lūšu” pieļautās kļūdas, pārvēršot tās punktos („Jēkabpils” guva četrus punktus pēc pretinieku kļūdām, bet jelgavnieki – 19), savukārt jēkabpilieši veiksmīgāk cīnījās par atlēkušajām bumbām („Jēkabpils” – 43 atl.b., „Jelgava” – 31) un vairāk iemeta no groza apakšas („Jēkabpils” – 24, „Jelgava” – 17). 

Spēles rezultatīvākais spēlētājs „lūšu” rindās bija Jurijs Aleksejevs, viņš sakrāja 18 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Jurijs pēc mača tika apbalvots arī ar sezonas līgas labākā spēka uzbrucēja balvu. 

BK „Jēkabpils” treneris Artūrs Brūniņš: „Cīņasspars mūsu komandai bija milzīgs – puišiem vispār neko nevar pārmest par pašatdevi. Mēs ļoti, ļoti gribējām sēriju atvest atpakaļ uz Jēkabpili, bet šoreiz neizdevās. „Jelgava” visas sērijas garumā pierādīja, ka ir augsta līmeņa komanda ar izciliem trīspunktu metienu izpildītājiem, kas arī izšķīra šīs sērijas likteni. Runājot par mūsu komandu, paskatoties uz sezonas pirmo pusi, neviens – pat vislielākais optimists – nedomāja, ka mēs varētu tikt līdz finālam. Es šo medaļu neuzskatu par otro vietu, bet gan par sudrabu! Tā ir godam izcīnīta sudraba medaļa! Paldies līdzjutējiem par atbalstu visas sezonas garumā, un es ceru – tiksimies atkal nākamsezon!”

BK „Jēkabpils” pēc septiņām sezonām augstākajā līgā 2019. gadā debitēja LBL 2. divīzijas čempionātā, bet Covid-19 ierobežojumu dēļ pilnu sezonu varēja aizvadīt tikai šogad. 10 sezonās „lūši” savai pilsētai divas reizes ir atnesuši Latvijas basketbola augstākās līgas bronzas slavu un tagad saviem panākumiem pievienojuši arī otrās divīzijas sudrabu.

BK „Jēkabpils” sastāvā šosezon spēlēja: kapteinis Kārlis Večens, Mikus Sokolovs, Rihards Strauts, Roberts Mednis, Edgars Ivanovs, Jurijs Aleksejevs, Artis Arnītis, Reinis Ermansons, Lauris Bērziņš, Sandis Bēts un Mārtiņš Vīņauds. Aizvadītā gada nogalē komandu pameta Matīss Koļesinskis, uz dažām spēlēm sastāvam pievienojās Nauris Bikovs, vairākas cīņas ar direktora amatu apvienoja Juris Kalniņš, bet ar vienu maču „lūšus” pagodināja Kaspars Cipruss. Trenera pienākumus uzņēmās Artūrs Brūniņš, menedžera amatā darbu turpināja Edvīns Skudra, par komandas veselību gādāja Madara Jugāne, bet sabiedriskās attiecības nodrošināja Lāsma Irša. Kluba prezidents nemainīgi jau 10 gadu garumā ir Leonīds Salcevičs. 

Paldies visiem par atbalstu! Paldies mūsu ģimenēm, līdzjutējiem, kluba vadībai un sponsoriem! Paldies mūsu komandai un personālam par pašaizliedzīgu darbu! Paldies visiem, kas bija ar mums un juta līdzi komandai visas sezonas garumā! Uz tikšanos!

„Jēkabpils” – BK „Jelgava” 85:96 (23:24, 16:23, 21:22, 25:27)
„Jēkabpils”: Aleksejevs 18 (8 ab), Sokolovs 14 (7 ab), Vīņauds 14, Večens 12, Strauts 10, Arnītis 8, Kalniņš 5, Ermansons 4, Mednis (5rp).

BK „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils novada pašvaldība, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Mikor”, SIA „Astarte-Nafta”, SIA „Hektors”, Jēkabpils sporta centrs, „Drukas Nams”, „Apdruka24.lv”. Informē: „Jēkabpils Radio1”.

Atstājiet komentāru