2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpilī amatieru hokejs attīstās un aicina uz hokeja pārbaudes spēli 19 jūnijā

Hokejs ir viens no valstī populārākajiem sporta veidiem, ko apliecina fakts, ka Latvijas sporta līdzjutējiem Pasaules čempionāts hokejā ir gaidītākais gada notikums. Taču hokejs šī sporta veida cienītāju dzīvē ienāk ne tikai caur sekošanu čempionāta norisei televizoru ekrānos - dedzīgākie no tiem ietērpjas pilnā ekipējumā un dodas ledus laukumā, lai sportiskās ambīcijas īstenotu dzīvē.

Jēkabpilī jau vairāk kā divdesmit gadus pastāv hokeja komanda, kuras sastāvu veido ne tikai Jēkabpils novada iedzīvotāji, bet arī spēlētāji no Aizkraukles, Preiļu, Gulbenes novadiem. Kopš komandas veidošanās tā ik gadu piedalījās Daugavpils pilsētas atklātajā hokeja čempionātā, vairākkārt iegūstot godalgotas vietas, bet vienu reizi pat kļūstot par čempioniem. Kopš 2016.gada komanda spēlē veterānu grupā (vecumā 45+), kurā katru gadu savstarpējā cīņā medaļas sadala septiņas līdz astoņas komandas.

Hokeja treniņi visus iepriekšējos gadus prasīja lielu piepūli no Jēkabpils hokeja komandas spēlētāju puses, jo bija mērojams visai tāls ceļš uz Daugavpils ledus halli, kas bija tuvākā iespēja pilnveidot hokeja spēles prasmes, taču pagājušā gada decembrī piepildījās Jēkabpils apkaimes hokejistu sen lolotais sapnis- ledus halle Jēkabpils pilsētā, kas padarīja hokeja treniņus un spēles pieejamus ikvienam interesentam. Par godu šim notikumam Jēkabpils hokeja komanda izgatavoja sev jaunu hokeja formu zilas krāsas toņos, kas saskan ar jaunās ledus halles dizaina koncepciju, tādā veidā apliecinot savu saikni ar šo vietu.

Pieejamākas iespējas treniņiem ātri deva rezultātus, par ko liecina šogad Daugavpils pilsētas atklātajā hokeja čempionātā demonstrētais sniegums, kas norāda uz Jēkabpils un Daugavpils hokeja komandu spēlēs līmeņa izlīdzināšanos. Čempionātā izcīnīta ceturtā vieta, bet spēļu rezultāti ļauj secināt, ka līdz goda pjedestālam pietrūka pavisam nedaudz.

Jēkabpils hokeja komanda īpaši pateicas Jēkabpils novada pašvaldības domei un Jēkabpils sporta centram par sniegto atbalstu, kas palīdz hokeja treniņu regulārai norisei un hokeja attīstībai novadā, un aicina ikvienu atbalstīt Jēkabpils hokeja komandu draudzības spēlē pret Augšdaugavas novada hokeja komandu Jēkabpils ledus hallē šo svētdien plkst. 12:30.